Obavijesti

Sport

Komentari 42

Dinamo je izborio polufinale Premier Cupa! Srušili Spurse

Dinamo je izborio polufinale Premier Cupa! Srušili Spurse
6

Dinamova U23 momčad plasirala se u polufinale jakog Premier League International Cupa u Engleskoj. Pao je Tottenham u Stevenageu s 1-0 golom Metkovca Marija Ćuže u 62. minuti. U polufinalu idu na Reading

VIDEO

Kakva godina za Dinamo!

Nakon seniora koji su ušli u osminu finala Europske lige te juniora koji su ušli u osminu finala Lige prvaka, iskazali su se igrači Igora Jovićevića iz Dinama II koji sudjeluju u natjecanju U23 momčadi na engleskom Premier League International Cupu.

Ušla je druga momčad 'modrih' u polufinale srušivši Tottenham golom Marija Ćuže u 62. minuti nakon akcije koju je pokrenuo Antonio Marin.

>>> Gol pogledajte OVDJE.

Dinamo je cijelu utakmicu dominirao, a sjajne prilike promašili su Marin i Šipoš. U sudačkoj nadoknadi je i zaiskrilo pa je nakon jednog bezazlenog starta Gogića došlo do naguravanja igrača Dinama i Tottenhama, a sve je rezultiralo crvenim kartonima za Čalušića i Eyomu.

Pogledajte video slavlja 'modrih':

Pokretanje videa...

Dinamovci slave 01:14

'Modri' će u polufinalu igrati protiv Readinga koji je ponedjeljak izbacio Manchester United s 3-1.

Premier League International Cup je natjecanje pod pokroviteljstvom engleske Premier League u kojoj pravo nastupa imaju igrači do 23 godine, uz napomenu da pravo nastupa imaju i tri starija igrača.

Ova liga je osnovana 2014. godine, a u ovogodišnjem natjecanje sudjelovalo je ukupno 24 momčadi iz 8 nacionalnih saveza. Glavni cilj ovakvog natjecanja je afirmacija mladih talentiranih igrača i njihovo predstavljanje nogometnom svijetu.

Polufinale su zasad izborili Dinamo i Reading, a za preostala dva mjesta u polufinalu igrati će Southampton U23 protiv Villarealla B i Leicester U23 protiv Bayerna 2.

Tijek utakmice:

90' - Sudac je pokazao četiri minute sudačke nadoknade, a došlo je do naguravanja. Sudac je Čalušića i Eyomu kaznio crvenim kartonima. Obje momčadi do kraja igraju s deset igrača.

62' - Poveo je Dinamo 1-0 sjajnim golom Ćuže! Pogodio je Dinamov napadač sami kut golmana Austina.

60' - Kakav prodor Marina! Prošao je tri igrača Tottenhama, ušao u 16 metara pa tukao špicom u kut, ali golman Tottenhama sjajno brani. Pokušao je nakon tog kornera i Čalušić na ubačaj Kadziora, a lopta je otišla malo pored gola.

56' - Dugo je Antonio Marin vagao svog čuvara pa odapeo sa 16 metara, ali Austin brani taj lukav pokušaj.

45' - Sudac je odsvirao kraj prvog poluvremena. Jovićevićevim dečkima pripalo je prvo poluvrijeme, a 'modri' su promašili i dvije izgledne šanse Marina i Šipoša.

35' - Kakvu je sada priliku promašio Antonio Marin! Dinamov dragulj je primio dugu loptu Franjića, sjurio se prema golu Austina, pokušao ga prebaciti, ali lopta odlazi preko gola. Ostaje 0-0.

21' - Pokušao je i Poljak Kadzior iz slobodnog udarca, ali njegov udarac lako brani Austin.

18' - Sjajna prilika za Dinamo! Gjira je ubacio nakon slobodnog udarca, a dobro je skočio Leon Šipoš, ali njegov pokušaj glavom ide malo pored gola.

1' - Počeo je susret U-23 momčadi Dinama i Tottenhama u engleskom Stevenageu. 'Modre' predvodi zvijezda prve momčadi - Damian Kadzior!

Sastavi:

Tottenham Hotspur: Austin, Hinds, Lyons-Foster, White, Tanganga, Eyoma, Oakley-Boothe, Shashoua, Roles, Maghoma, Tracey
Klupa: Marsh, Glover, Duncan, Clarke, Dinzeyi

Dinamo: Horkaš – Barišić, Šutalo, Ćalušić, Gogić – Franjić, Gjira; Kadzior, Ćuže, Marin - Šipoš
Klupa: Juric, Maloku, Tolić, Čuić, Jovićević, Fintić, Baturina

Pogledajte najavu Dinamovih prvotimaca:

Pokretanje videa...

Dinamovci bodre Dinamo 2 00:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi