Obavijesti

Sport

Komentari 49

Livi je skinuo Petkovića s trona! Joško Gvardiol najskuplji stoper

Livi je skinuo Petkovića s trona! Joško Gvardiol najskuplji stoper

Novi podaci sa specijalizirane stranice Transfermarkt idu u prilog prvaku Dinamu, čiji igrači zauzimaju prvih osam pozicija po tržišnoj vrijednosti i imaju najskuplju jedanaestoricu

VIDEO

Sezona Prve HNL je završila, a specijalizirana stranica za transfere, njemački Transfermarkt, ažurirao je cijene nogometaša. Nakon travanjskog pada od 20-ak posto zbog korona-krize, sad se stvar ipak malo popravlja. I otkriva zanimljive podatke. Čak osam najvrjednijih igrača su - dinamovci.

Najvrjedniji igrač lige je golman Dinama i reprezentacije Dominik Livaković (25), kojemu je vrijednost skočila s 10,5 na 12,5 milijuna eura (prije krize 13).

POGLEDAJTE VIDEO: Livaković i poštar

Pokretanje videa...

01:09

U stopu ga prate suigrači iz napada Bruno Petković (25) s vrijednošću od 11 milijuna eura i Mislav Oršić (27) sa 7,5 milijuna. Njima su cijene ostale iste, a prije krize Petković je vrijedio 13,5, Oršić 9,5 milijuna.

Najveće iznenađenje na vrhu svakako je Joško Gvardiol (18). Mladi stoper na zimu je vrijedio milijun i pol eura, u travnju je pao na 1,3 milijuna, a sad skočio više od četiri i pol puta, na šest milijuna eura i najvrjedniji je stoper lige!

Među top 10 još su Nikola Moro (6 milijuna), Arijan Ademi (5,5), Amer Gojak (5), Dino Perić (4,8), jedini nedinamovac Mirko Marić (4,5) i Kévin Théophile-Catherine, čiju vrijednost od četiri milijuna eura imaju i Antonio Čolak iz Rijeke, Kristijan Lovrić iz Gorice i još jedan dinamovac Luka Ivanušec.

Rijeka i Dinamo sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

Najskuplji igrač Hajduka prema Transfermarktu je Mijo Caktaš (3,7 milijuna) na 14. mjestu iza kojega su Samuel Eduok (1,8) i Josip Juranović (1,7 milijuna) izvan prvih 20.

Iza Čolaka, koji je u travnju vrijedio 2,4 milijuna eura, ali u finišu postao najbolji strijelac lige, u Rijeci su Franko Andrijašević (1,5) i Alexander Gorgon (1,3). Marić, koji je skočio s 3,2 milijuna eura, nema pravu konkurenciju u Osijeku jer su Ante Majstorović (1,6) i Petar Bočkaj (1,5) dosta daleko.

Najvrjedniji igrači Lokomotive su Ivo Grbić, Lirim Kastrati i budući dinamovac Fran Karačić s dva milijuna eura, a odmah je ispod Myrto Uzuni (1,8).

Pogled na najskuplju postavu u sustavu 4-2-3-1 govori sam za sebe. U prvih 11 desetorica su dinamovci, a i onaj 11., Fran Karačić iz Lokomotive, to će postati idući tjedan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...