Obavijesti

Sport

Komentari 33

Ljubičić je uspio zadržati Rafu dva i pol sata, više od toga ne

Ljubičić je uspio zadržati Rafu dva i pol sata, više od toga ne
5

Španjolac Rafael Nadal slavio je u osmini finala Roland Garrosa protiv hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića. Rafa Nadal je bio uvjerljiv i slavio je s tri nula (7-5, 6-3, 6-3)

VIDEO

Ivan Ljubičić do susreta protiv Rafaela Nadal u osmini finala Roland Garrosa nije izgubio niti jedan set. Redom su "padali" Somdev, Devvarman, Sam Querrey i Fernando Verdasco. Pred hrvatskim tenisačem bio je daleko teži izazov na sljedećoj stepenici. Rafa Nadal, iako nije onaj "stari", kako je i sam priznao uoči meča, ipak je Rafa Nadal, a igralo se na "njegovoj" zemlji.

Od početka se vidjelo da ovo neće biti Ivanov dan u Roland Garrosu. Nadal mu je uzeo servis odmah na početku meča, Ljubičić je nevjerojatno puno griješio, završio je prvi set s 22 pogreške, a njihov broj se iz seta u set povećavao. Španjolac nije bio niti sjena Nadala koji je žario i palio terenima prošle sezone, no i takav je bio prevelik zalogaj za Ljubičića. Lakih 3-0 u setovima i sve je bilo gotovo. Sedma pobjeda Nadala u devet mečeva protiv Ljubičića.

Roland Garros, osmina finala:

Nadal - Ljubičić 7-5, 6-3, 6-3

PRVI SET 7-5

Uz malu dozu nervoze Ljubo je osvojio svoj prvi servis-gem i poveo 1-0. U drugom je upao u poteškoće jer je Španjolac imao 0-40. Nije se izvukao hrvatski tenisač i Rafa je poveo 3-1. Previše je griješio Ljubičić na samom početku meča. No vratio se Ljubo. Uzeo je servis Nadalu i izjednačio na 3-3. Oba su tenisača držala servise do 5-5 no onda je Rafa opet oduzeo Ljubičiću servis, poveo 6-5 i zaključio prvi set sa 7-5.

DRUGI SET 6-3

Previše je griješio Ljubičić u prvom setu i Nadal je to iskoristio. Ništa posebno nije odigrao Španjolac, ali je vodio 1-0. U drugom setu Ljubo je ponovno imao problema na početku. Nadal je bio blizu breaka, Ljubičić je loše servirao, opet griješio... Govorom tijela hrvatski tenisač nije davao previše optimizma za nastavak meča. Nadal mu je uzeo servis kod 4-3 i poveo je 5-3. Osvojio je Španjolac i gem za 6-3 te poveo 2-0 u setovima.

TREĆI SET 6-3

Nadal je poveo 3-1, a igru Ljubičića nije bilo lako gledati. Ovo nije onaj 'stari' Nadal, no niti protiv takvog igrača Hrvat nije imao šanse. Nastavio je griješiti, a Nadal je sve iskorištavao. A onda se malo probudio. Nadal je vodio 3-1, imao je servis koji mu je Hrvat oduzeo. Smanjio je na 3-2, no Nadal je ponovno 'brejknuo' Ljubu i poveo 4-2. Sve je bilo brzo gotovo i Rafa je prošao u četvrtfinale Roland Garrosa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše