Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ljubičić: Za ovakve šanse živim! Bišćan: Nisam siguran da će tu pobjeđivati i ostali favoriti...

Ljubičić: Za ovakve šanse živim! Bišćan: Nisam siguran da će tu pobjeđivati i ostali favoriti...

Nismo se uspjeli nametnuti u mjeri u kojoj smo očekivali, ali na kraju je ipak presudila individualna kvaliteta, rekao je izbornik Bišćan, a kapetan Šutalo dodao: Nitko nije očekivao da ćemo startati sa šest bodova

VIDEO

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija odradila je savršeno posao tijekom prvog okupljanja na startu kvalifikacija za Euro 2023. Nakon Azerbajdžana, s 2-0 je pala i Finska, i to na gostovanju po jako teškom vremenu. Ali nije bilo ni blizu tako lako.

- Finci su nas baš stisnuli u prvom poluvremenu, nismo mogli lako doći do gola. Imali smo relativno malo šansi, oni su ih čak stvorili više nego mi. Bili su agresivni, išli jako visoko. Bio nam je možda malo problem prilagoditi se na uvjete jer je u nas preko 20 stupnjeva, a ovdje je kiša, puše, hladno je... Ali na kraju smo uspjeli zabiti jedan pa drugi gol i eto, otišlo je u našu korist - rekao je za HNTV Marin Ljubičić, strijelac drugog gola.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije U-21 reprezentacije iz Finske

Pokretanje videa...

Ljubičić, B. Šutalo i Bišćan nakon Finske 06:33

- Drugi gol posebno mi je drag. Našao sam se u šansi, to je ono što ja čekam, za to živim - kazao je napadač Hajduka, koji je krasno pogodio iz okreta u 87. minuti.

Boško Šutalo predvodio je mlade "vatrene" kao kapetan s desnog boka.

- Znali smo i prije da nas čeka dosta teška utakmica, znamo da su Finci nezgodni. To smo vidjeli iz analiza i vidjeli smo svi da su dobra i čvrsta momčad, da igraju dobar presing. Stvorili su dosta šansi u prvom poluvremenu. Zadnjih 10 minuta prvog poluvremena nekako smo to stavili u našu korist, imali smo i mi nekih šansi. Na poluvremenu smo se dogovorili da idemo van dati sve od sebe, da okrenemo utakmicu u našu korist jer smo bolja momčad, kvalitetniji smo. Čestitam svim momcima, svi su dali sve od sebe u ove dvije utakmice. Nova je momčad, nitko nije očekivao da ćemo u prve dvije utakmice imati dvije pobjede. Ali zasluženo imamo šest bodova - rekao je novi igrač Verone.

Finci su mogli zabiti već u prvoj minuti.

- Prvih 10-15 minuta bili smo nervozni, gubili smo puno lopti. Rekao bih da su nas neočekivano stisnuli. Izašli su u presing gore i nikako nismo mogli izaći s loptom. Stvorili su neke dobre šanse, ali nasreću nisu ih iskoristili. Mi smo mirno priveli utakmicu kraju, odigrali dobro u obrani, zabili golove i pobijedili - dodao je Šutalo.

Roko Šimić: Sve je lakše kad je i najbolji prijatelj ovdje uz mene
Roko Šimić: Sve je lakše kad je i najbolji prijatelj ovdje uz mene

Kako gleda na predstojeće okupljanje za mjesec dana?

- Svi igraju u svojim klubovima, svi su dobri i kvalitetni igrači. Najvažnije je igrati i nadam se da ćemo svi spremni dočekati nastavak kvalifikacija - zaključio je Boško.

Izbornik Igor Bišćan bolji učinak nije mogao poželjeti s novom generacijom prepunom talenta. Opet je bitan doprinos dao Luka Sučić, koji je zabio penal kojega je u 73. minuti izborio Antonio Marin i pritom se ozlijedio.

- Jako, jako teška utakmica. Od prve sekunde vidjelo se da će biti teška. Uvjeti nisu bili lagani, velika promjena u klimi, vremenu, vjetar... I protivnik koji je nezgodan, čvrst, tvrd. Imali smo puno sreće u prvoj minuti, nisu zabili ogromnu šansu. To bi dodatno otežalo put do pobjede. Ovako smo uspjeli dočekati period igre kad smo se približili golu. Vjetar nije dopuštao da se razvije neka kombinatorna igra, ali ni protivnik - rekao je Bišćan i dodao:

- Moramo priznati da se nismo uspjeli nametnuti u mjeri u kojoj smo očekivali i željeli. I onda se igra tvrda utakmica, izrazito natjecateljska. Na kraju je ipak presudila naša individualna kvaliteta na koju smo računali. Znali smo da će se prvo trebati odraditi obavezan dio igre da bismo je dočekali. Na kraju jesmo, pobijedili smo i osvojili vrijedna tri boda. Nisam siguran da će ovdje, ako budu ovakvi uvjeti u kasnijim zimskim mjesecima ili ranim proljetnima, one momčadi koje računaju na vrh tablice osvajati tri boda.

POGLEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE:

Mladi 'vatreni' sredili su i Fince, sudac isključio dvojicu na kraju!
Mladi 'vatreni' sredili su i Fince, sudac isključio dvojicu na kraju!

Jesu li vas Finci nečim iznenadili?

- Nisu, mi još upoznajemo protivnike u skupini. Po onome što smo dosad vidjeli, oni su upravo ovakvi kakvi su bili ovdje. Još smo znali da će biti za nijansu hrabriji i imati više samopouzdanja nakon pobjede u Estoniji. Pred njihovom publikom i u ovim uvjetima znali smo da nas čeka teška utakmica, upozoravali smo dečke na to i bili su spremni. I opet smo imali ne baš najbolji ulazak u utakmicu, sva sreća da nas to nije koštalo. Finci su baš tvrdi. Nema tu neke izrazite kvalitete, ali organizirani su, disciplinirani. Nisu nam puno dopuštali i mislim da, s obzirom na viđeno, možemo biti prezadovoljni ovim rezultatom - rekao je Bišćan.

Kako gleda na ove dvije utakmice?

- Moram biti zadovoljan, pobijedili smo, osvojili šest bodova, nismo primili gol. To su sve pozitivne stvari koje će nam pomoći da izgradimo atmosferu, da se zbližimo, da se stvori neka kohezija. Ima puno novih, puno i mlađih. U momčadi smo i danas imali nekoliko igrača 2003. godište za koje sigurno nije bila jednostavna ovako teška utakmica. Dobro su se nosili, dečki su napravili ono što su trebali. Pobijedili su dvije nezgodne utakmice koje praktički moraš pobijediti ako hoćeš računati da ćeš se boriti za Europsko prvenstvo. Nije bilo jednostavno, ali dečki su uspjeli. Pokazali su da imaju dovoljnu dozu karaktera da budu uspješni u ovim kvalifikacijama. I nastavljamo dalje - rekao je Bišćan.

Hrvatska će 8. listopada dočekati Norvešku pa je čeka put u Azerbajdžan, gdje igra 12. listopada. U prvoj utakmici Bišćan sigurno neće imati na raspolaganju veznjaka Gorice Josipa Mitrovića, koji je zbog koškanja s Anssijem Suhonenom nakon završetka utakmice dobio izravan crveni karton. Dobio ga je i Finac.

- Norveška je uvjerljivo pobijedila Austriju, sasvim sigurno radi se o vrlo dobroj ili odličnoj momčadi. S Azerbajdžanom smo igrali, opet idemo na daleko gostovanje i to će biti drugačija utakmica, slična ovoj, rekao bih. Čeka nas veliko iskušenje, nadamo se da ćemo biti jači za nekoliko imena koja sad nažalost nismo imali. Opet smo imali problema s ozljedama, ostali bez Franjića koji je bitan igrač za nas. I bez takvih šest, sedam igrača koji bi sasvim sigurno imali mjesta u ovoj momčadi ipak smo pobijedili. Gledamo pozitivno u budućnost i vjerujemo da ćemo biti još bolji - zaključio je izbornik U-21 reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju