Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ljubičić me izludio u Sydneyu pa sam tražio novog cimera

Ljubičić me izludio u Sydneyu pa sam tražio novog cimera
7

GORANOV PARTY ZA PAMĆENJE Zoran Primorac, stolnoteniska (43) legenda nastupit će sedmi put na olimpijskim igrama. Posebno se sjeća tuluma Ivaniševića

VIDEO

U 24 godine na Igrama pamtim lijepe stvari, nezaboravan party nakon Goranove medalje u Barceloni, ali i nezgodu s tenisačem Ljubičićem, zbog kojeg sam tražio premještaj. Ovo će biti moje zadnje Igre jer bih u Brazilu 2016. sam sebi bio smiješan, rekao je Zoran

24sata: Jeste li spremni za svoje sedme Olimpijske igre?

Egzistenciju sam osigurao igrajući u Japanu četiri godine, igrao je Superligu četiri godine

Sve je bilo u redu na pripremama u Njemačkoj, ali još nisam zadovoljan s formom. Moja očekivanja više nisu kao kad sam bio 20 godina mlađi, ali mogu reći da sam svoje mjesto zasluženo izborio renkingom i da u London ne putujem kao turist.

24sata: Stolni tenis je na Igrama od 1988., taman otkad vi sudjelujete. Što najviše pamtite s tih Igara na kojima ste osvojili srebro?

Moja obitelj daleko se najviše napatila i zato će ovo biti zadnje igre, neće ići u Rio 2016. godine

Pamtim fotografiranje sa Steffi Graf i s Gabrijelom Sabatini, druženja s našim košarkašima, s Draženom Petrovićem. Bio sam tad klinac, imao sam 19 godina, bio sam očaran onim što vidim. Zapravo tad nisam ni bio svjestan koliko su Olimpijske igre velike i važne.

24sata: Pamtite i loptu koju ste uhvatili nakon vaterpolskog finala, pobjede Jugoslavije. Je li je Dudo Šimenc ikad tražio natrag?

Kod mene je na vikendici i često njome znamo zaigrati vaterpolo na moru. Malo tko mi vjeruje da je to lopta s tog finala. Kakva je to samo slučajnost bila, toliko gledalište i lopta završi kod mene. Dubravko Šimenc ju je zafitiljio u publiku. Koliko se sjećam, nije ju tražio natrag. Ali i da jest, ne bi je dobio.

S Ilijom sam često u kontaktu. Odličan je dečko. Pravi prijatelj, s Lupuleskom je osvojio srebro

24sata: Promijenili ste jako puno cimera u olimpijskim selima. Pamtite li tko je bio najzabavniji, najosebujniji?

Najsmješnije je bilo s Ivanom Ljubičićem u Sydneyu. Jadan Ljubo doputovao je s nekog turnira u Aziji i imao je problema sa spavanjem. Sjećam se da je došao oko 4 ujutro, a ja sam bio lud, maksimalno napaljen na Igre, od kojih sam dosta očekivao. Ludovao sam danima, smetali su me tenisači. Poslije sam tražio da me premjeste. A poslije kad sam izgubio u prvom kolu i bilo mi je žao što su me maknuli od tamo, bolje da sam ostao s njima kartati briškulu.

24sata: Koje su vam se Igre najviše urezale u sjećanje?

Imam medalju, ideje i sigurno bih jednog dana mogao pomoći, Primorac želi jednom u HOO

U Barceloni je bilo najljepše, ali pamtim i Atlantu, gdje sam išao na bungee jumping. Uhvatio me nenormalan strah, gotovo pa i infarkt. 

24sata: Kakve su zabave na Olimpijskim igrama?

Najbolji partiji bili su na plažama u Barceloni. Nezaboravan je bio onaj kad je Goran Ivanišević osvojio medalju. Tulum je trajao do zore.

24sata: Kakve su šanse da vas vidimo i na Igrama 2016. godine?

Nikakve! Bio bih smiješan sam sebi. Mogao bih biti otac svima tamo. Ma i ove su Igre previše. Mislim, zaslužio sam ove, imam renking, ali ići u Brazil bi bilo stvarno bez ikakva smisla. Treba smisliti neke nove zanimacije.

24sata: U listopadu su izbori za predsjednika HOO-a. Možda u tom smjeru?

U ovome trenutku ne jurišam za takvim funkcijama. Rano je za to. Ali u svakom slučaju, volio bih se jednom vidjeti kao dio Olimpijskog odbora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše