Obavijesti

Sport

Komentari 159

Ljubo Pavasović Visković novi predsjednik NO-a, Brbić ostaje

Ljubo Pavasović Visković novi predsjednik NO-a, Brbić ostaje
1

Hajduk je u protekle četiri godine depolitiziran i takav će i ostati, ‘narodni klub’, ‘dite puka’, koje će funkcionirati pošteno i transparentno, kaže Ljubo Pavasović Visković

VIDEO

Na konstituirajućoj sjednici novog Nadzornog odbora Hajduka, za predsjednika je izabran kandidat s najviše glasova, Ljubo Pavasović Visković, njegov zamjenik je Zoran Mamić, a predsjedniku uprave Marinu Brbiću novi su nadzornici produžili mandat do 31. prosinca ove godine.

Nakon provedenih demokratskih izbora, te potvrde kandidata od strane većinskog vlasnika, grada Splita, i Skupština Hajduka potvrdila je svih devet članova Nadzornog odbora, čime je klub i formalno dobio novo vodstvo.

- Hajduk je u protekle četiri godine depolitiziran i takav će i ostati, ‘narodni klub’, ‘dite puka’, koje će funkcionirati pošteno i transparentno, bez nezakonitosti, crnih fondova i crnog novca, kako zbog nas, tako i naše djece, za vjeke vjekova - kazao je ispred novog Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković.

Svih devet kandidata je potvrđeno gotovo jednoglasno, uz pokoji suzdržani i glas protiv, te brojna pitanja i sugestije, uobičajene na Hajdukovim Skupštinama. I ovaj put su se mogli čuti prijedlozi dioničara o zabrani dolaska na stadion, osim s kupljenom ulaznicom, za župana Zlatka Ževrnju, Alojzija Šuprahu, ali i Matu Baturinu, koji je odveo dva talentirana sina u Split.

- Da smo imali igrače Reala i Barcelone, u najboljem slučaju bi bili drugi. Treba razgovarati sa svakim s dobrim namjerama, ali s onima poput braće Žužul i Mamić ne - kazao je između ostalog redoviti govornik na skupštinama Hajduka Tomislav Tadinac.

- Meni je najveća satisfakcija bila kada je naš novi trener Burić kazao da je ugodno iznenađen s organizacijom i radom kluba, a gotovo 30 godina je proveo u Njemačkoj - kazala je Branka Ramljak i poručila nasljednicima:

- Mi smo došli konsolidirati klub, a doveli smo ga do dobitka. Nadam se da će u budućnosti biti sredstava i za pomoćne terene, osnivanje škole, muzeja jer smo za to postavili temelje. Osjećajte čast što ste izabrani ovim putem, ali neće vam biti lako izaći pred navijače i dioničare.

Najveće pitanje je u kojem će smjeru klub povesti novi Nadzorni odbor, no čini se kako za sada neće biti većih promjena. Jedan od prvih prijedloga, koji je i potvrđen, je bio da se predsjedniku Brbiću ponudi da i u narednih 6 mjeseci nastavi voditi klub kao v.d. predsjednika, jer je sezona u punom zamahu, te treba dovršiti započete poslove u prijelaznom roku, a i novi N.O. mora 'pohvatati konce'.

- Možda ne idemo brzinom kakvom bi željeli, ali osobno sam zadovoljan obavljenim poslom. Svi pokazatelji idu u dobrom smjeru - kazao je Brbić, a na pitanje želi li ostati na čelu Hajduka, zaključio:

- Ljubav uvijek ostaje, o željama drugi put, danas je previše vruće da bi mislili o tome...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli