Obavijesti

Sport

Komentari 92

Ljutiti Riječani prisjetili su se 1999. i vikali 'Croatia, Croatia'

Ljutiti Riječani prisjetili su se 1999. i vikali 'Croatia, Croatia'
9

Dinamo je obranio 2-1 iz Maksimira. Rijeci je zbog zaleđa poništen gol, a s tribina se čulo "Croatia, Croatia", što je jasna aluzija na gubitak naslova prije 16 godina...

VIDEO

Dinamo je preživio Kantridu, ali su Zagrepčani strahovali do posljednje sekunde. Rijeka je pred kraj opasno stisnula, ali nije uspjela zabiti gol za finale, ostalo je 0-0.

Najbliže su prolasku bili desetak minuta prije kraja kad je Ivančić zabio gol, koji je poništen zbog zaleđa. Skočila je cijela Kantrida, prigovarali su igrači Rijeke, pa su dvojica koja su bila pored aut-linije i isključena.

- Ne znam, ne bih to previše komentirao, moram prvo pogledati snimku - rekao je Matjaž Kek.

Goran Stanzl/Pixsell

Na snimci je Slovenac mogao vidjeti da se radilo o zaleđu, ali Riječani su svejdeno imali pritužbi na suđenje. Žalili su se i na situaciju s početka utakmice kad je Šimunović povukao Samardžića u šesnaestercu.

- Ne bih rekao da je to bio penal, to je normalno kod prekida, bilo je međusobnog povlačenja, kako ja njih, tako oni mene - pravdao se Jozo Šimunović.

Istina, sudac Mario Zebec nije imao ujednačen kriterij, ali osim te situacije s početka, ništa drugo nije bilo tako sporno. Ipak, domaći su navijači bili isfrustrirani. U 88. minuti oni s glavne tribine ustali su i pljeskali prema svečanoj loži vrijeđajući Zdravka Mamića. A u sudačkoj nadoknadi s tribina se čulo “Croatia, Croatia” jasno aludirajući na posljednje kolo prvenstva 1999.

Goran Stanzl/Pixsell

- Ja sam ovdje bio ljutit prošli put, a ako netko misli da danas treba biti ljutit zbog sudačkoga kriterija, neka bude. Ja sam zadovoljan - rekao je Zoran Mamić i nastavio:

- U prvom smo poluvremenu bili nekako prazni, kao da su posljednje utakmice ostavile traga, a pred kraj smo se nesvjesno povukli. Ipak, kad se pogledaju obje utakmice, mislim da je Dinamo zasluženo prošao u finale.

Dinamov junak bio je rezervni golman Antonijo Ježina, koji brani u utakmicama Kupa.

- Nemam često priliku braniti u ovakvim utakmicama, pa to može biti dvosjekli mač - rekao je Ježina i otkrio tko je bio njegova želja za protivnika u finalu:

- Htjeli smo da bude Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 92

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja