Obavijesti

Sport

Komentari 4

Lokomotiva pobijedila Rudeš, ali u prvom planu bili su suci

Lokomotiva pobijedila Rudeš, ali u prvom planu bili su suci
4

Odigrana je utakmica 30. kola HNL-a između Rudeša i Lokomotive koja je završila pobjedom Lokomotive 2-1. Rudeš je poveo preko Fazlija, ali su Majer i Knežević iskoristili penale i režirali preokret

VIDEO

Ni iz petog pokušaja novopečeni prvoligaš Rudeš nije uspio doći do pobjede protiv gradskog rivala Lokomotive! U 30. kolu Prve HNL Lokomotiva je kao gost u Kranjčevićevoj ulici preokretom došla do pobjede 2:1, druge uzastopne nakon što su prije tri dana svladali Slaven Belupo.

Pogotke za tri boda postigli su Majer i Knežević , obojica s bijele točke nakon pomalo dvojbenih odluka sudaca, dok je domaćine u vodstvo doveo Fazli.

Rudešani su pak prekinuli niz od tri uzastopne pobjede i upisali prvi poraz nakon mjesec dana i neuspjeha kod Dinama . Ovom pobjedom Lokomotiva je praktički osigurala ostanak. Šest kola prije kraja ima 11 bodova više od dva posljednjeplasirana, Istre i Cibalije.

Peti poraz Istre u nizu: Rijeka promašivala pa uspjela slaviti
Peti poraz Istre u nizu: Rijeka promašivala pa uspjela slaviti

Rudeš je pak ovim porazom zakomplicirao stvari, ostao je na 26 bodova, dva više od konkurenata u borbi za ostanak, s tim da Cibalia ima utakmicu manje koju danas igra u Splitu.

Nije tako izgledalo na početku, nakon onog klasičnog ispitivanja snaga u uvodu utakmice, Rudeš je poveo u 15. minuti preko Fazlija . Odlično je s desne strane izveo slobodni udarac Lulić, pogodak je mogao postići već Budimir, ali je iz izgledne prilike promašio glavom no lopta je došla do Fazlija na drugoj stativi koji je ugurao loptu u mrežu za 1-0. Inače, pogodak je pao nakon pomalo sumnjivog prekršaja Kolingera nad Budimirom uz desnu aut-liniju.

Istim rezultatom se otišlo na odmor, ali onda u drugom dijelu Lokomotiva dolazi do preokreta zahvaljujući golovima Majera i Kneževića, oba iz pomalo kontroverznih penala.

Zekić: Iako nisam puno igrao kod Jurčevića, bili smo si dobri
Zekić: Iako nisam puno igrao kod Jurčevića, bili smo si dobri

Netko je od Rudešana iz sredine terena, ničim izazvan, opalio loptu prema zadnjoj liniji, a zapravo idealno proigrao Babića. On se sjurio prema kaznenom prostoru, malo lomio Borevkovića, došlo je do kontakta, a glavni sudac Damir Batinić je nakon nekoliko sekundi razmišljanja pokazao na bijelu točku. Čini se pomalo prestrogo. Kako god, Majer je najstrožu kaznu pretvorio u izjednačenje.

Nakon izjednačenja Lokomotiva je u potpunosti preuzela inicijativu i krenula po pobjedu. Dominaciju i terensku inicijativu lokosi su naplatili u 74. minuti kad je Majer proigrao Krstanovića u šesnaestercu, Glauder ga sapliće, odnosno tako je tu situaciju barem vidio sudac Batinić i dosudio i drugi kazneni udarac za Lokomotivu . Promijenio se izvođač, umjesto Majera pucao je Knežević , ali i on je bio precizan i doveo svoju momčad u vodstvo.

U 84. minuti je Rudeš mogao izjednačiti iz slobodnjaka sa 20 metara, ali Lulić je pucao preko gola. Inače, tom udarcu prethodio je izravni crveni karton Lokomotivinom kapetanuŠunjiću kojega je Batinić poslao u svlačionicu zbog prigovora.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju