Obavijesti

Sport

Komentari 0

Lokosice zaustavljene u Malagi: Još uvijek ima nade za naslov!

Lokosice zaustavljene u Malagi: Još uvijek ima nade za naslov!

Za tjedan dana igra se uzvrat finala EHF Europskog kupa. Rukometašice Lokomotive love četiri gola zaostatka i u Zagrebu će imati priliku po drugi put osvojiti ovo natjecanje

VIDEO

Rukometašice zagrebačke Lokomotive izgubile su u prvoj utakmici finala EHF Europskog kupa s 28-32 na gostovanju kod Málage, pa će za tjedan dana u Zagrebu morati nadoknaditi četiri pogotka razlike da bi po drugi put u svojoj povijesti osvojile ovo natjecanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Klaudija Klikovac Bubalo o uspjehu na Euru 02:29

Rukometašice domaće Málage otvorile su furiozno pokretljivom i dubokom 4-2 obranom vršeći pritisak na vanjsku liniju Lokomotive čije su reprezentativne igračice napad za napadom radile greške, praveći prekršaje u napadu ili gubeći lopte. Larissa Kalaus, Stela Posavec i Dora Posavec pod zaglušujućom bukom bubnjeva s tribina i navijanja 400 gledatelja nisu se međusobno mogle čuti na terenu što je dodatno unijelo pomutnju u vanjsku liniju, od koje su domaće igračice strahovale uoči susreta.

Igračice Málage, fizički niže ali brze, pravovremeno su istrčavale na njih, a zatim bježale u kontre iz kojih su ubrzo došle do prednosti od 4-1 pa 6-2. Nakon toga se obrana Lokomotive pribrala i krenula sa svojom 6-0 obranom, uz izlaske, no brze igračice Malage pronalazile su rupe u njoj. Golmanice Lokomotive također nisu imale svoju večer.

Kapetanica Larissa Kalaus je pogocima s vanjske linije smanjivala prednost pa je u 19. minuti dovela Lokosice na zaostatak od samo 7-6. No zahavljujući kontrama i izborenim sedmercima Malaga je održavala konstantno prednost od dva i tri pogotka razlike. Pred kraj poluvremena probudila se i Tena Japundža pa s tri pogotka pomogla Larissi u kakvom takvom održavanju zaostatka.

Na odmor se otišlo s 14-11.

Aredirus presudila Lokomotivi

U drugom dijelu Lokomotiva je izašla s dubljom obranom, s namjerom da prekine napade koje je organizirala razigravačica Silvia Arderius, no brojna isključenja otežavala su joj priključak. Malaga je ukupno iskoristila 7 od 8 sedmeraca dok Lokomotiva zabila četiri 4 pogotka iz 4 pokušaja sa sedam metara.

Španjolske su s krila, predvođene kapetanicom Soledad Lopez Jimenez, zabijale lagane pogotke pa su u 43. minuti došle do tada najveće prednosti od 21-16 pa 22-17.

Kada se Andrea Šimara "bacila na glavu" gurnuvši loptu u mrežu iz teške situacije za 22-19 pojavila se nada među Zagrepčankama ali domaće igračice nisu posustale.

Silvia Aredirus je nastavila stvarati velike probleme s pozicije srednje vanjske prolazeći lagano kroz obranu i zabivši 7 golova, najviše u redovima domaćina. Zatim su zaredali novi promašaji zakočene vanjske linije Lokomotive u napadu pa je Malaga četiri minute prije kraja otišla na 30-23.

Igrale bez trenera Šoštarića

Larissa Kalaus, sa 11 pogodaka najbolji strijelac utakmice, u posljednjoj sekudni je iz kontre za bila 32-28 čime je ostavila nadu za uzvrat. Ana Maria Gavrić je dodala 7 pogodaka, a Tena Japundža 6 pogodaka. Njih tri su zabile 24 od 28 pogodaka Lokomotive.

Hrvatske doprvakinje doputovale su u Malagu u petak nakon cjelodnevnog putiovanja i bez prvog trenera Nenada Šoštarića koji se oporavlja od posljedica koronavirusa. Zbog pandemije su posljednju utakmicu u hrvatskom prvenstvu odigrale prije mjesec dana, a nakon toga prošli utorak četvrtfinalnu kup utakmicu protiv Sesveta.

Lokomotiva, osvajačice EHF Europskog kupa iz 2017. godine, uzvrat s Malagom će odigrati u Zagrebu 8. svibnja bez publike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani