Obavijesti

Sport

Komentari 46

Lopetegui smijenjen, Solari će preuzeti klupu Real Madrida!

Lopetegui smijenjen, Solari će preuzeti klupu Real Madrida!
1

Julen Lopetegui dobio je otkaz s trenerske pozicije u Real Mdridu nakon teškog poraza od Barcelone u El Clásicu (5-1), objavio je "kraljevski klub" u ponedjeljak navečer. Naslijedit će ga Santiago Solari

VIDEO

Santiago Solari od utorka je i službeno novi trener Real Madrida, priopćio je "kraljevski klub" koji se razišao s bivšim španjolskim izbornikom Julenom Lopeteguijem nakon debakla na Camp Nouu, nedjeljnog poraza od Barcelone u El Clásicu (5-1).

Lopeteguijeva avantura na klupi trostrukoga uzastopnog prvaka Europe trajala je samo 140 dana i već od samog početka bila je puno turbulencija. Objava o tome da Julen stiže na mjesto kojega je, na kraju prošle sezone napustio Zinedine Zidane, stigla je samo tri dana uoči prve utakmice španjolske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, kojoj je tada Lopetegui bio izbornik.

Španjolski je savez ekspresno je reagirao i otpustio ga s obrazloženjem kako je Lopetegui posao s Realom dogovarao njima iza leđa. Nedugo potom Julen je predstavljen u Realu i u miru je mogao stvarati momčad za novu sezonu, uz spoznaju kako je Cristiano Ronaldo napustio klub nakon devet godina.

Već u prvoj službenoj utakmici pretrpio je hladan tuš porazom od Atlética u europskom superkupu. U španjolsko prvenstvo krenuo je jako dobro, s četiri pobjede i remijem u prvih pet kola, ostvarivši pritom uvjerljivu pobjedu nad Romom u Ligi prvaka. No onda su krenuli problemi.

Raspad sistema krajem rujna u Sevilli (poraz 3-0) nagovijestio je krizu. Lopeteguijeva momčad nanizala je remi s Atléticom, šokantan poraz kod CSKA, potom i Alavésa te domaći poraz od Levantea, a jalova pobjeda nad Viktorijom Plzenj nije puno popravila dojam. Nakon što mu je momčad u završnici El Clásica izgledala kao razbijena vojska, pretrpjevši poraz od čak 5-1, Lopetegui više nije mogao ostati trener.

Antonio Conte ipak je ostao kratkih rukava u cijelom slučaju iako se u španjolskim medijima spominjalo kako je Talijan blizu da zasjedne na užarenu klupu kluba sa Santiago Bernabéua. Odlučili su se u upravi "kraljeva" za Solarija, bivšim igračem Reala koji je od 2013. do 2016. vodio mlađe selekcije u klubu, a posljednje dvije godine i drugu momčad Castillu.

Sličan je put prošao i Zizou, a hoće li epilog po pitanju trofeja biti isti - i hoće li se Argentinac uopće zadržati na klupi dulje od samo "privremenog razdoblja", pokazat će vrijeme.

Priopćenje Real Madrida prenosimo u cijelosti:

Izvršni odbor Real Madrida sastao se u ponedjeljak, 29. listopada 2018. i odlučio raskinuti ugovor koji je vezao trenera Julena Lopeteguija s klubom.

Ta odluka, donešena s maksimalnom odgovornošću, ima za cilj promijeniti raspoloženje u kojemu se nalazi prva momčad, dok su još dostižni svi ciljevi ove sezone.

Izvršni odbor razumije kako postoji velika razlika u kvaliteti momčadi Real Madrida, koja ima osmoricu nominiranih za nadolazeću Zlatnu loptu, što se nikad nije dogodilo u povijesti kluba, i dosadašnjih rezultata.

Klub zahvaljuje Julenu Lopeteguiju i cijelom njegovu stručnom stožeru za uložen trud i posao i želi im sve najbolje u profesionalnim karijerama.

Privremeno će ga zamijeniti Santiago Solari, koji će voditi prvu momčad od utorka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja