Obavijesti

Sport

Komentari 15

Loš start mladih nada tenisa: Ispali Tsitsipas, Zverev i Osaka

Loš start mladih nada tenisa: Ispali Tsitsipas, Zverev i Osaka
1

Kao i svake godine, prvo kolo Wimbledona priredilo nam je nekoliko neočekivanih završetaka. Tako su iz natjecanja ispali druga tenisačica i šesti tenisač svijeta, a Zverev je nastavio s lošom formom ove godine

VIDEO

Jiry Vesely, Thomas Fabbiano i Julija Putinceva autori su iznenađenja u prvom kolu travnatog Grand slama. U prvom su kolu oni bili u dosta podređenoj ulozi prema kladionicama, ali uspjeli su slomiti Alexandera Zvereva, Stefanosa Tsitsipasa i Naomi Osaku za drugo kolo Wimbledona.

Jiry Vesely je nakon godine traženja po raznim Challengerima napokon napravio iskorak. Dobro ga se sjećamo po razornom servisu i solidnoj igri s linije, ali ove godine nikako nije mogao uhvatiti formu. No, i njegov protivnik Alexander Zverev ove je godine igrao 'toplo-hladno' i mnogo puta razočarao svoje navijače, ali i ponajviše sebe. Bilo je tako i ovaj put.

Wimbledon

Dobro je u meč krenuo Zverev i u prvom setu iskoristio jedinu break, odnosno set loptu koja mu je bila ponuđena. Poveo je 1-0 u setovima i sve je izgledalo kao da će Nijemac lagano do drugog kola. No, probudio se tada 'bombarder' Jiry i dobro držao svoj servis te čekao greške labilnog Alexandera. To se i dogodilo, dva je puta 'Sascha' izgubio servis i rezultat je bio 1-1 u setovima. Ali Zverev je odigrao čak i solidan meč, no Čeh je podsjetio na stare slavne dane.

Wimbledon

U sljedeća mu je dva seta još tri puta oduzimao servis, dok svoj nije ispuštao. Ključan trenutak dogodio se kod 30-15 i 6-5 za Veselog u četvrtom setu na servis Nijemca. Drugi servis Zvereva lagano je vratio Vesely, ali okliznuo se Zverev i jednostavno 'prokipio' te izgubio svoj servis i meč u nastavku. Vesely je pobjedom došao do ogleda sa Cuevasom koji je s 3-1 u setovima iznenadio Džumhura.

Bio 'pritajeni favorit' za turnir, pa izgubio

Veliku je stvar napravio i 30-godišnji Talijan Fabbiano koji je u 5 setova slomio šestog igrača svijeta i po mnogima 'black horsea', odnosno favorita iz sjene za osvajanje Wimbledona, Grka Stefanosa Tsitsipasa. Prvi je set odnio Fabbiano sa 6-4, pa je Grk odgovorio sa 6-3. Zatim Talijan opet pobjeđuje sa 6-4, da bi se u četvrtom setu otišlo sve do 13. igre. Imao je tada Fabbiano dvije meč lopte koje nije iskoristio, a Tsitsi je dobio priliku za povratak u meč.

Wimbledon

No, nije mu to uspjelo u odlučujućem setu jer je Talijan s dva breaka došao do najveće pobjede u karijeri. U drugom kolu će morati na 'operaciju' kod 'doktora' Ive Karlovića.

Wimbledon

Najmanje iznenađenje od iznenađenja je ispadanje druge tenisačice svijeta Naomi Osake od Julije Putinceve u dva seta (7-6(4), 6-2). Japanka je tako nastavila lošu formu na travi te je dugi put u 11 dana izgubila od Ruskinje. Podsjetimo, Osaka je od Putinceve ispala u osmini finala Birminghama također sa 2-0 u setovima. Kazahstanka će u drugom kolu igrati protiv Švicarke Viktorije Golubić.

Wimbledon
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao