Obavijesti

Sport

Komentari 3

Losert: U reprezentaciji sam primijenio recept iz Veszprema

Losert: U reprezentaciji sam primijenio recept iz Veszprema
1

Španjolci nemaju nekih vanserijskih vanjskih pucača pa ćemo tome prilagoditi i našu obranu, igrat ćemo povučenije, otkrio je Venio Losert dio taktike za Novu TV

VIDEO

Nakon analize prvog kruga odlučili smo se na promjenu golmana i u prvoj utakmici pokazalo se to kao dobra odluka, rekao je Venio Losert za Dnevnik Nove TV.

I izbornik Babić rekao je nakon pobjede protiv Egipta da je odluka o promjeni golmana bila Losertova te da se pokazalo kao odlična odluka da na gol umjesto Ivića dođe Pešić. Branio je Pešić cijelu utakmicu i imao 11 obrana što i nije neka senzacionalna brojka, no barem je dvocifreno. Hrvatski golmani na ovom prvenstvu nisu u samom vrhu po postotku, a da bi se to promijenilo, morat će se promijeniti i naša obrana.

- Prije svega očekujem da naša obrana, bilo 5-1 ili 6-0, bude na nivou tako da to uvelike može pomoći našim golmanima da budu bolji nego što jesu. Na zadnjoj utakmici protiv Egipta to se pokazalo tako. Obrana 6-0 je bila odlična i Pešić je odmah bio izvrstan - kaže Losert.

Da bi potvrdio formu, Pešić bi morao i protiv Španjolske dobiti priliku. Je li on sada prvi izbor na golu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imamo još dva treninga pa ćemo se dogovoriti. U svakom slučaju, od početka priprema pa do sada, naša sva tri golmana tretiramo kao da su sva tri prvi. Iz tog razloga smo i vodili svu trojicu, jer je procjena bila takva da svaki od njih trojice može pomoći, kao što su i napravili do sada.

Venio je trener golmana u Veszpremu, a tamo na raspolaganju ima Mirka Alilovića i Rolanda Miklera koji je s 15 obrana srušio Dansku.

- Stvari u Veszpremu funkcioniraju tako da se, s obzirom na jako velik broj utakmica, jer mi smo do Nove godine odigrali 40 službenih utakmica, njih dvojica rotiraju svaku utakmicu. Na takav sličan stil smo se odlučili u reprezentaciji, jer ako ste primijetili prvi krug smo ih isto rotirali tako da svaku utakmicu počinje jedan, ali s naglaskom da smo im rekli da je jednako bitno, ako ne i bitnije, da onaj put kada uđeš s klupe treba biti taj koji odlučuje utakmicu. I to nam se dosad pokazalo dobro osim u utakmici protiv Njemačke, kada smo nadigrani u svim segmentima.

Golmane je Losert pripremao i za Španjolce koji su na ovom prvenstvu najjači s krilnih pozicija, a tu je pak specijalist Ivan Pešić.

- Analizirali smo ih. Oni su jedna izvrsna ekipa, rekao bih jedna od najkompletnijih ekipa na ovom prvenstvu koja igra možda najkvalitetniji rukomet. Istina je da nemaju vanserijskih vanjskih pucača i da ćemo s tim razlogom vjerojatno igrati malo povučenije u obrani. Bar ćemo probati tako. U svakom slučaju, jako su opasni - zaključio je Losert u razgovoru za Novu TV.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener