Obavijesti

Sport

Komentari 42

Lov na trostruku titulu: Bayern je izbacio Borussiju iz kupa

Lov na trostruku titulu: Bayern je  izbacio Borussiju iz kupa
6

Minhenski Bayern sjajnu je formu demonstrirao i u njemačkom DFB pokalu u kojem je izborio polufinale izbacivši u 'finalu prije finala' Borussiju D. golom Robbena (1-0)

VIDEO

U četvrtfinalu ovogodišnjeg nogometnog DFB Pokala, ali zapravo finalu prije finala, Bayern je na domaćem travnjaku Allianz Arene pobijedio dortmundsku Borussiju 1-0.

Junak pobjede Bayerna bio je Nizozemac Arjen Robben koji je u 43. minuti sjajno reagirao. Lopta se odbila do Robbena koji je s dvadesetak metara, iz mjesta lijevom nogom, sjajno plasirao loptu u rašlje gostujućih vratiju, što se na kraju pokazao kao pogodak odluke. Bio je to Robbenov treći ovosezonski pogodak.

U prvom poluvremenu ogleda ritam su diktirali gosti koji su imali više loptu u svom posjedu, ali je konkretniji i opasniji bio Bayern. Domaćin je prijetio iz kontri, a najljepšu je šansu imao Kroos koji je sa samo nekoliko metara iskosa, u 13. minuti, promašio prazna vrata.

Prijetili su i Müller, te Javi Martinez, ali ne i hrvatski nogometaš Mario Mandžukić koji je u prvom dijelu ostao nedorečen u samom vršku napada, ali je mnogo radio po sredini travnjaka. Najbolju je šansu Mandžukić imao u završnici, ali je u 86. minuti mlako pucao glavom. S travnjaka je Mandžukić izašao u 91. minuti, kada ga je zamijenio Gomez, a hrvatski je napadač u završnoj fazi ogleda zaslužio i žuti karton.

Premda je Borussia imala zaostatak na poluvremenu, ne može se reći da je u nastavku stvorila izraziti pritisak na Neuera. Uglavnom je Kloppova momčad prijetila udarcima iz daljine i na kraju je ipak zasluženo izgubila ovaj ogled, a tako i ostala bez prilike obraniti prošlogodišnju titulu.

Podsjetimo da je prošle sezone Borussija ponizila Bayern u finalu pobjedom 5-2. Bayernu je ovo, pak, bila deveta pobjeda zaredom u natjecateljskim utakmicama.

Stuttgart nije imao posebnih problema protiv drugoligaša Bochuma kojeg je na svom stadionu pobijedio 2-0. Prvi je pogodak, u 18. minuti, postigao Gentner, dok je u 81. priču novim golom za domaćina zaključio bosanski nogometaš Vedad Ibišević. Inače, s dvije se asistencije na ogledu istaknuo Ibrahim Traore.

U utorak su prolaz u polufinale izborili Freiburg i Wolfsburg.

DFB Pokal, četvrtfinale:

Bayern - Borussia (D) 1-0 (Robben 43)

Stuttgart - Bochum 2-0 (Gentner 18, Ibišević 81)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše