Obavijesti

Sport

Komentari 28

Dončić je Dallasov: Potpisao je ugovor, dobit će 207 milijuna $!

Dončić je Dallasov: Potpisao je ugovor, dobit će 207 milijuna $!

Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno i odvela me na mnoga sjajna mjesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u Dallasu kao dio Mavericksa, kazao je Dončić nakon što je potpisao novi ugovor

VIDEO

Iako su mu tek 22 godine, Luka Dončić danas je ponajbolji košarkaš na svijetu i jedna od popularnijih osoba na planeti. Genijalac, majstor, čudo od igrača, kako hoćete. S 18 godina osvojio je Euroligu i Europsko prvenstvo, a s 19 godina stigao u NBA ligu kao treći pick na Draftu. Govorili su mu kako je trom i pretežak za najjaču košarkašku ligu, pričali su kako je precijenjen igrač. A on im je odgovorio onako kako samo on zna.

Već nakon nekoliko mjeseci SAD ga je upoznao i shvatio o kakvom dijamantu je riječ. Sa samo 22 godine postao je ponajbolji košarkaš na svijetu, a njegov Dallas toliko je oduševljen njime pa mu je posvetio praznik. Ubuduće će se 6. srpnja u Dallasu obilježavati kao Dan Luke Dončića. Eto, toliko im znači.

Basketball - Men - Group C - Argentina v Slovenia

Tamošnji stanovnici slovenskog košarkaša odavno svojataju, a nitko sretniji od njih kada su čuli da će potpisati novi ugovor. Bio je presretan i on jer će mu za pet godina pripasti čak 207 milijuna dolara. Dončić je poseban, a takav je i novi ugovor. Radi se o rookie supermax ekstenziji, odnosno njegov ugovor veći je za 35 posto salary capa u odnosu na prvi ugovor. Ugovor je potpisao na 4+1. Nakon četiri godine, sam može odlučiti hoće li aktivirati još jednu godinu ugovora. 

Niti jedan igrač u povijesti nije potpisao takav ugovor sve do nevjerojatnog Slovenca koji je čak dvaput bio dio najbolje NBA petorke na kraju sezone. A to je nešto što mu je otvorilo put do ovog bogatog ugovora.

NBA: Dallas Mavericks at Los Angeles Clippers

A vlasniku Marku Cubanu vrag nije dao mira pa je cijeli posao preuzeo na sebe. Toliko je bio nestrpljiv i u strahu da bi mu netko mogao preoteti ponajboljeg košarkaša na svijetu pa je odlučio sam doputovati u Ljubljanu i osobno donijeti ugovor nevjerojatnom Slovencu.

Dončić se u ponedjeljak vratio iz Tokija gdje je s reprezentacijom osvojio četvrto mjesto, a osim Cubana, u glavni grad Slovenije došli su novi trener Jason Kidd, GM Nico Harisson te posebni savjetnik i ponajbolji europski košarkaš u povijesti Dirk Nowitzki. Naravno da Luka nije ni sekunde razmišljao. U Dallasu se osjeća sjajno, već odavno je domaći, a tamošnji navijači i klub u njemu vide lidera i vođu baš kao što je bio i Dirk Nowitzki. No, ni veliki Nijemac nije radio ovo što Luka radi s 22 godine. Sumnjamo da bi Dirk imao što protiv da ga slovenski košarkaš jednog dana nadmaši.

NBA: Playoffs-Dallas Mavericks at Los Angeles Clippers

- Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno i odvela me na mnoga sjajna mjesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u Dallasu kao dio Mavericksa. Posvećen sam Mavericksima i cijenim podršku svojih navijača. Uz moj novi ugovor, sretan sam što mogu objaviti da ću se još više zalagati i fokusirati za proširenje svoje fondacije. Ulagat ću u mjesta koja mi mnogo znače, mjesta poput moje domovine Slovenije i zajednice u sjevernom Texasu - kazao je Dončić za ESPN.

 A nakon odrađenog posla, Luka je Nowitzkog, Kidda i Cubana odveo na slovenske specijalitete. Nije mu bio problem, teži je za 202 milijuna dolara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković