Obavijesti

Sport

Komentari 25

Lovren ljutit: Ovo nema veze s nogometom! Promijenite nešto, inače će jednom biti prekasno

Lovren ljutit: Ovo nema veze s nogometom! Promijenite nešto, inače će jednom biti prekasno

Uhićeno je sedmero huligana koji su kamenjem i bakljama zasuli autobuse s gostujućom momčadi i navijačima. Bivši "vatreni" napisao je da poštuje prave navijače diljem svijeta, a da su ovi imali namjeru ozlijediti

VIDEO

Nedjeljni derbi između Olympique Marseillea i Olympique Lyona koji se trebao igrati u nedjelju na Velodromeu odgođen je nakon sramotnog napada huligana na autobuse s momčadi i navijačima gostujućeg kluba. Stradala su najmanje tri vozila, a od putnika najteže trener Lyona Fabio Grosso.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ultrasi gađaju autobus bakljama 00:30

Bivšem svjetskom prvaku s Italijom 2006. rasjekli su lice razbivši prozor. Krvave je glave ušetao na stadion gdje su mu sanirali ranu vadeći komadiće stakla. Bio je ošamućen i nije bio u stanju voditi utakmicu. Iako su igrači Lyona htjeli igrati, vodstvo lige odlučilo je da se neće igrati.

U autobusu kojega su zasuli kamenjem i bakljama bio je i umirovljeni hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Oglasio se oštrom porukom na Instagramu:

"Ono što se dogodilo našem treneru i nama u autobusu večeras je izvan svake mjere. Poštujem istinske navijače diljem svijeta, ali ovi danas nisu bili takvi. Ti su ljudi došli s jasnom namjerom da nanesu ozbiljne ozljede. I to su napravili", napisao je hrvatski stoper.

Iz kluba su najavili tužbu prema organizatorima jer tvrde da se slične scene u Marseilleu ponavljaju iz godine u godinu. Grossa su navodno pogodili pivskom bocom, a stradao je i njegov pomoćnik Raffaele Longo. Policija je priopćila kako je uhitila sedmero ljudi.

"Ovo više nema veze s nogometom! Ako se zakon ne promijeni, jednog će dana biti prekasno. Vlada mora nešto učiniti. Želim navijačima Lyona da se sigurno vrate kućama", dodao je Lovren.

Lyon je u neviđenoj krizi, nakon devet kola francuskog prvenstva zakucan je za dno bez pobjede, sa samo tri boda, dok je Marseille na devetom mjestu. Još nije poznato hoće li se utakmica odigrati u drugom terminu ili će Lyon utakmicu dobiti bez borbe za zelenim stolom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...