Obavijesti

Sport

Komentari 46

Lovren: Mlađi igrači moraju se dokazati! Ne možeš objesiti nos do poda ako nisi u momčadi...

Lovren: Mlađi igrači moraju se dokazati! Ne možeš objesiti nos do poda ako nisi u momčadi...

Prije je bilo drugačije. Kad smo mi dolazili u reprezentaciju, ginuli smo na svakom treningu samo da se uđe u prvih 11. Ova nova generacija sve olako shvaća, kaže stoper "vatrenih"

VIDEO

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Dejan Lovren (31) bez zadrške je progovorio o problemima u svlačionici "vatrenih" nakon blijedog starta u kvalifikacije za SP nakon kojega ipak imamo povoljnu situaciju i sa šest bodova na vrhu smo skupine.

POGLEDAJTE VIDEO: Lovren i Cro Cop

Pokretanje videa...

Lovren trenirao s Cro Copom 01:10

Hrvatska je na startu izgubila u Sloveniji pa uz dosta mučenja srušila Cipar i Maltu u Rijeci.

- Novi dečki koji su u reprezentaciji moraju se dokazati. Nas nekolicina starijih igrača to smo im kazali u lice. Oni se moraju dokazivati iz dana u dan, ne samo na utakmicama, nego i na treninzima! Da slučajno ne pomisle da su u reprezentaciju došli tek tako. Ako su već zaslužili poziv, neka pokažu zašto su ga zaslužili. Izbornik Zlatko Dalić ima naše apsolutno povjerenje - rekao je Lovren za Sportske novosti.

Smeta ga pristup nekih igrača iako nije htio o imenima.

- Mi stariji igrači to vidimo. Prije je bilo drugačije. Kad smo mi mlađi dolazili u reprezentaciju, doslovce smo ginuli na svakom treningu i utakmici, gargalo se. Samo da se uđe u udarnih 11. Danas novi klinci, ta nova generacija, sve olako shvaća. Svoj stav prema reprezentaciji i starijim igračima moraju promijeniti! Možda i kod njih postoji neki grč. Opustit će se kroz pripreme, bolje ćemo se upoznati. Mladi igrači moraju pratiti nas starije - kaže.

Ivković: Daliću, lupi šakom o stol i makni iz ekipe 4-5 igrača!
Ivković: Daliću, lupi šakom o stol i makni iz ekipe 4-5 igrača!

I izbornik je govorio da bi mlađi igrači trebali imati više respekta prema starijima. Imaju li ga?

- Nekad imaju, a nekad nemaju. Trebamo biti iskreni jedni prema drugima. Uopće se ne sramim reći njima i javno što mislim jer želim da reprezentacija bude na najvišoj mogućoj razimi. Nema tu filozofije, moraju se poštovati neka pravila. Ne smiješ gledati samo sebe i individualni doprinos, to je priča kratkog daha. Vjerujem ja u ovu generaciju koja dolazi, ali moraju zaslužiti i opravdati poziv u reprezentaciju.

Protiv Malte su utakmicu morali preokrenuti Modrić, Perišić i Barišić.

- Dobro je ubrizgati svježu krv u nacionalni nogometni krvotok, treba nama iskusnijima. Ali ako ta krv nije na terenu kakva bi trebala biti, onda ne možemo pomoći ni mi stariji. Mladi dečki doslovce trebaju izginuti. Ako je to pola sata, onda je pola sata. Ne može se reprezentativna utakmica odraditi sa 70 ili 80 posto kapaciteta, to nije dovoljno. Ili objesiti nos do poda ako nisu u udarnih 11 - rekao je Lovren.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu