Obavijesti

Sport

Komentari 12

Lovren pocrvenio u pobjedi Lyona, Lille pomeo prvaka

Lovren pocrvenio u pobjedi Lyona, Lille pomeo prvaka
1

Hrvatski reprezentativac isključen je u 90. minuti utakmice u kojoj je Lyon svladao Nicu 3-0. U golovima bogatom 19. kolu Lille je dobio prvaka Montpellier 4-1

VIDEO

Golovima su izuzetno bogate bile subotnje utakmice 19. kola francuskog Le Championnata. Na dva ogleda je tako postignuto po šest pogodaka, na jednoj pet, na jednoj četiri.

Nica je s dobrom formom, odnosno tri pobjede i jednim remijem u posljednje četiri prvenstvene utakmice, došla na Gerland kod Lyona. No, ovom prilikom je Nica ostala bez prave napadačke reakcije, a Lyon se lakom pobjedom od 3-0 izjednačio s PSG-om na vrhu ljestvice. Obje momčadi imaju po 38 bodova.

Za Lyon je to bila osma domaća pobjeda ove sezone u Le Championnatu, a prema njoj ga je uputio Argentinac Lisandro Lopez koji je u 40. minuti postigao prvi pogodak na ogledu. Uslijedili su u drugom dijelu pogoci Reveillerea i Gomisa, a ovom potonjem je to bio 11 prvenstveni pogodak, te je drugi na ljestvici strijelaca.

Lyonu je posao bio olakšan od 74. minute kada je gostujući vratar, Kolumbijac Ospina, zaradio crveni karton. Četiri minute kasnije je kod domaćina požutio hrvatski nogometaš Dejan Lovren koji je za Lyon odigrao do 90 minute kad je zaradio drugi, isključujući žuti karton.

Lille je s 4-1 pregazio na domaćem travnjaku još uvijek aktualnog prvaka Montpelliera, dok je Bordeaux kiksao pred svojim navijačima odigravši samo 0-0 protiv pretposljednjeg Troyesa.

Prave su golijade viđene u utakmicama Ajaccija i Rennesa, odnosno, Bastije i Nancyja. U prvom ogledu su sa 4-2 slavili gosti, dok su u potonjem dvoboju istim rezultatom pobijedili domaćini.

Lorient je ovu subotu dočekao s četiri pobjede u nizu, kao i činjenicom da u zadnja tri domaća prvenstvena ogleda nije primio pogodak. No, u ovom 19. kolu je obje serije srušio Reims odigravši 2-2. Reims i dalje nema pobjede u gostima ove sezone, a ove je subote propustio veliku šansu jer je vodio do 92. minute. Tada je na 2-2 izjednačio Pedrinho.

Le Championnat, 19. kolo:

Ajaccio - Rennes 2-4 (Mutu 2, Diawara 42 / Feret 17-11m, 72, Alessandrini 44, Diarra 60)

Lorient - Reims 2-2 (Barthelme 48, Pedrinho 90+2 / Fortes 6, Courtet 70)

Bordeaux - Troyes 0-0

Lyon - Nica 3-0 (Lopez 40, Reveillere 56, Gomis 77-11m)

Bastia - Nancy 4-2 (Rothen 9, Modeste 13, 63, Yatabare 26 / Moukandjo 51, Andre Luiz 76)

Lille - Montpellier 4-1 (Congre 24-ag, Payet 43, Roux 63, Mendes 75 / Camara 83)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac