Obavijesti

Sport

Komentari 97

Phil Jagielka volejčinom u 92. minuti šokirao krcati Anfield

Phil Jagielka volejčinom u 92. minuti šokirao krcati Anfield
6

Dejan Lovren odigrao je svoj prvi derbi Merseysidea, ali neće ga pamtiti po dobrom. Phil Jagielka u 92. minuti zabio je za konačnih 1-1, Gerrard je zabio prije njega...

VIDEO

U napadu prije toga odbila mi se lopta na 30 metara od gola, pa sam se odlučio na dodavanje. Pomislio sam: 'Ako mi dođe još jednom, raspalit ću po golu.' I došla mi je lopta, raspalio sam, srećom, ušla je unutra.

Tako je Phil Jagielka opisao najljepši gol u svojoj karijeri, kojim je u samoj završnici donio Evertonu bod s najbližeg gostovanja (1-1). Everton i dalje nije prekinuo post od četiri godine bez pobjede protiv Liverpoola, no neće se buniti protiv remija na Anfieldu. 

- Loše smo ušli u sezonu, valjda će nas ovo pokrenuti - dodao je strijelac. 

Dejan Lovren bio je u akciji kod tog gola. Ubacivanje s lijeve strane snažno je očistio iz sredine, ali nedovoljno daleko od gola, taman na volej Jagielke. Bez obzira na to, Lovren je odigrao jako dobru utakmicu, zaustavio je Lukakua i otklanjao sve opasnosti ispred gola "crvenih".

Liverpool je bio mnogo bolja momčad, uputio je 24 udarca na gol Evertona, ali jedini koji je ušao u mrežu bio je onaj Stevena Gerrarda u 65. minuti. Kapetan je iz slobodnjaka s 20-ak metara savršeno naciljao rašlje Tima Howarda za 1-0. 

Odmah poslije toga Mario Balotelli mogao je riješiti pitanje pobjednika. Dobro je reagirao na ubacivanje, iz peterca pucao prema golu, ali Howard je nekako uspio skrenuti loptu i uz pomoć prečke ostaviti Everton dovoljno blizu da Jagielka može postati heroj. 

Poslije ove utakmice Liverpool je na sedam, a Everton na šest bodova iz šest susreta. Chelsea će biti najsretniji ovakvim ishodom derbija Merseysidea, s utakmicom manje ima 13 bodova.

Tijek utakmice:

93' Kraj utakmice, Liverpool je u posljednjim sekundama ostao bez pobjede.

92' JAGIELKA! Nevjerojatan gol, iz voleja s 25 metara od gola pogodio je rašlje Mignoleta za 1-1!

90' Posljednja minuta utakmice.

85' Pritisak Evertona, Lovren i Škrtel sve čiste.

80' Samuel Eto'o ušao je umjesto Bešića, a odmah po ulasku pokušao je s 30 metara, visoko preko gola.

78' Ne može Everton stvoriti nikakvu opasnost pred golom Liverpoola.

71' Liverpool je i poslije gola konkretniji, Howard je opet morao spašavati.

67' Balotelli je pogodio Howarda s pet metara, a ovaj nekako odbio u gredu, ostaje 1-0.

65' STEVEN GERRARD! Zabio je kapetan Liverpoola iz slobodnjaka s 20 metara, majstorski je pogodio rašlje za 1-0!

62' Evo udarca Evertona u okvir. Naismith s 20-ak metara, ravno u Mignoleta.

58' Sterling je raspoložen za igru, uzima lopte i juri u kontre, ali i dalje nema pravog udarca prema golu Howarda u nastavku.

52' Lovren je poslije kornera bio u dobroj situaciji u skoku, ali Balotelli mu se našao na putu. Sudarili su se, bez opasnosti po gol Evertona.

48' Pao je i Lazar Marković u šesnaestercu Evertona, opet ništa.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, odmah u prvom napadu Liverpoola Balotelli je pao u kaznenom prostoru, bez penala.

45' Kraj je prvog poluvremena.

44' Još jedna odlična akcija Liverpoola, Sterling je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i dobro pucao, ali Howard je odbio u korner. I poslije kornera američki je golman uhvatio loptu u ruke.

42' Lukaku je pobjegao obrani, ušao u šesnaesterac, ali nije uspio ni uputiti udarac prema golu jer mu je Lovren lakoćom uzeo loptu. 

34' Liverpool je u tri navrata bježao po bokovima, ali nedostaje završno dodavanje za ozbiljniji udarac. Lukaku je opet pokušao s 25 metara za Everton, bez opasnosti za gol domaćih.

30' Henderson je imao odličan udarac za Liverpool, sa 16 metara je snažno pucao desnom nogom, no Howard je i to skinuo. Problem za Everton je ozljeda Mirallasa, koji će već nakon pola sata morati iz igre.

26' Lovren spašava! Prvo visoku loptu na peterac izbacuje prema desnoj strani, a nakon greške Manquilla i još jedne lopte u peterac, Lovren izbacuje u posljednji trenutak ispred Lukakua.

22' Još jedna gužva u šesnaestercu gostiju, ali Balotelli nije zahvatio ubacivanje Sterlinga. Lovren je zaustavio kontru, poslije koje je Lukaku uputio prvi udarac Evertona u okvir, ali s 25 metara i po sredini gola. 

16' Serija napada i kornera Liverpool, ali bez ozbiljnijeg udarca prema golu Howarda.

11' Lallana je pucao glavom poslije kornera, Howard vanserijski izvadio iz kuta, ostaje 0-0.

9' I jedni i drugi već su tražili penale, Liverpool poslije udarca Sterlinga koji je pogodio Barryja u ruku, ali sudac je pokazao samo na korner.

6' Liverpool je počeo s Markovićem i Sterlingom na krilima, Sterling je s lijeve strane pucao desnom nogom - prvi udarac u okvir na utakmici, lak zadatak za Tima Howarda na golu Evertona.

1' Dejan Lovren započeo je utakmicu u obrani Liverpoola, a već u prvoj minuti Lazar Marković iznudio je faul na 18 metara od gola Evertona. Pucao je Mario Balotelli, pogodio je živi zid.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Brodić i Sučić zaobišli Zeleniku, ali nisu zabili!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Brodić i Sučić zaobišli Zeleniku, ali nisu zabili!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Vidović je zabio sjajan gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem