Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Luđak' koji je 'izmislio' Tottija presudio je našem Ivanu Juriću

'Luđak' koji je 'izmislio' Tottija presudio je našem Ivanu Juriću
2

STIŽE SPEKTAKL Povratkom Zdeneka Zemana u Serie A spektakl je zagarantiran. Već jučer njegova je Pescara utrpala pet komada Genoi našeg Ivana Jurića koji je odmah postao bivši...

VIDEO

Davne 1968. tada u 21. godini života mladi je Zdenek Zeman išao u posjet Italiji kod rođaka Čestmíra Vycpáleka. Zbog složene situacije u njegovoj Čehoslovačkoj, odlučio se zauvijek preseliti u Italiju.

Sedam godina kasnije oženio je Sicilijanku Chiaru Perricone u Palermu, a 1974. započeo je trenersku karijeru kao trener Palermovih juniora.

Zeman je 'petardom' presudio Juriću

Danas je Zdeneku 68 godina i nanizao je 16 klubova u karijeri. Prije nekoliko dana preuzeo je davljenika u Serie A, Pescaru, koju je već vodio u sezoni 2011/12 te s njom iz Serie B uvjerljivo izborio plasman u prvi rang.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Produkti brutalno ofenzivne igre bili su Lorenzo Insigne, Marco Verratti i Ciro Immobile, danas talijanski reprezentativci.

Njegov drugi mandat u istom klubu donosi mu nemoguću misiju - ostanak u Serie A. Pescara je nakon 25 kola posljednja momčad 'calcija' uz 12 osvojenih bodova, deset manje od zone spasa gdje se nalazi Empoli.

Do jučer nisu imali niti jednu pobjedu ostvarenu na terenu, iako im se službeno pišu tri boda iz Reggio-Emilije u utakmici gdje ih je Sassuolo dobio 3-0!

Ipak, domaći su koristili neregistriranog igrača pa je Pescari upisana pobjeda 0-3 za 'zelenim' stolom. 

Dolaskom strastvenog pušača cigareta situacija se naglo okreće. Dotadašnjih 4-3-1-2 Massima Odda Zdenek Zeman je istog trena promijenio u svojih ultra ofenzivnih 4-3-3 i produkt te promjene bila je pobjeda 5-0 protiv Genoe, odnosno otkaz našem strategu Ivanu Juriću.

U zemlji obrambene igre, njega obrana - ne zanima!

Hrvatski se trener našao kao kolateralna žrtva oslobođenog bijesa Pescare kojeg je na savršen način raspršio Zdenek Zeman kojeg obrambena igra u zemlji obrambene kulture igre - ne zanima! 

Pogledajte samo kako njegove momčadi izvode centar.

Uoči Genoe, klub je imao niz od šest poraza, odnosno nisu imali pobjedu od 28. kolovoza 2016. Pobjedu, koja zapravo i nije bila pobjeda. Povratkom ovog čovjeka u nogomet na Apeninima, spektakl je zagarantiran.

Tko zna, možda ova promjena u klubu dovede do igračke eksplozije bivšeg juniora Dinama Roberta Murića koji je trenutno član talijanskog kluba.

On je 'autor' Francesca Tottija i Alessandra Neste

Karizmatičnog Čeha bilo je od Turske, preko Švicarske pa sve do Srbije, ali Italija je mjesto njegovih čuda. Devedesetih godina prošlog stoljeća napravio je veliki posao u trećeligašu Foggiju koju je od 1989. do 1994. uveo iz Serie C u Serie A. Talijani, ali i nogometna Europa etiketirali su to kao veliko čudo po imenu 'Zemanlandia'. 

Taj uspjeh temeljen je na izrazito napadačkom nogometu. Foggia je igrala impresivan i napadački nogomet u formaciji 4-3-3, a sve to pratili su u rimskom Laziju te angažirali češkog stručnjaka. Tri godine proveo je tamo, bez značajnijih uspjeha, pamte ga po tome što je 'patentirao' ponajboljeg stopera svih vremena, Alessandra Nestu. 

Da je uistinu svojeglav, dokazuje i njegov prelazak direktno iz Lazija u Romu. Tamo je trajao dvije sezone, ali stigao je kroz svoj napadački nogomet 'izmisliti' najvećeg igrača Rome svih vremena, Francesca Tottija.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener