Obavijesti

Sport

Komentari 409

"Ludnica" na Kantridi: Riječani su nanijeli Dinamu prvi poraz!

"Ludnica" na Kantridi: Riječani su nanijeli Dinamu prvi poraz!
9

Rijeka je s 3-0 potpuno 'razbila' Dinamo. Riječanima je to treće slavlje u nizu i već su na diobi 3. mjesta! 'Modri' su pak u velikoj krizi, a u nedjelju bi mogli pasti s vrha

VIDEO

Ante Čačić nije izgubio 33 utakmice u nizu otkad je sjeo na klupu, a onda je u samo pet dana doživio dva 'nokauta'. Nakon Porta, večeras je i Rijeka pobijedila Dinamo, bilo je 3-0! 

Hrabrio se Čačić kako je s nekoliko momčadi gostovao na Kantridi i nikad nije izgubio, svemu jednom dođe kraj.

Stadion je bio skoro pun, oko 9000 navijača došlo je podržati svoju momčad, koja im je to s 'kamatama' vratila. Već su nakon 16 minuta vodili. U akciji nakon kornera i centaršuta Weitzera Benko je pogodio prečku, a odbijenu loptu glavom je pospremio Cesarec. 

U 23. minuti je Beqiraj pogodio stativu i to je sve što je zagrebačka momčad napravila do kraja poluvremena. A imali su sreću da na odmor nisu otišli s dva gola zaostatka. Mujanović je bio sam pred Kelavom, ali je golman Dinama uspio nogama obraniti loš pokušaj.

Nemam što predbaciti svojim igračima koji su se od 1. minute postavili kao prvaci i momčad koja igra u Ligi prvaka, rekao je Čačić

U nastavku su 'modri' krenuli silovito, dominirali su 10 minuta, a u tom periodu je Beqiraj, večeras najopasniji igrač gostiju, probio stranu i opet pogodio stativu. Umjesto da zabiju i izjednače, dinamovci su dobili gol.

Tonel i Vida su nespretno reagirali u 16-ercu, a Weitzer je najbrže reagirao i rutinski zabio u suprotni kut. Ponovno je na vidjelo izašlo koliko je nedostajao Šimunić.

Dinamo je stihijski pokušavao, a sedam minuta prije kraja dobili su još jedan gol. Vrsaljko je skrivio penal, a s bijele točke zabio je Kreilach.

- Dinamo je ostavio odličan dojam i zaista su bili dominantni cijelu utakmicu, ali mi smo se fantastično branili. Kada su i prošli kroz našu obranu, lopta je završila na stativi ili u rukama našeg golmana - rekao je nakon utakmice trener Rijeke Elvis Scoria.

Prvi je to poraz 'modrih' ove sezone u prvenstvu i treća uzastopna utakmica bez pobjede (Osijek, Porto, Rijeka). Maksimir se već 'trese'. 

- Sretan sam što sam bio sudionik spektakla za kojim naš nogomet vapi. Utakmica je bila jako dobra i kada bi se gledali svi parametri igre, onda mi nikako nismo zaslužili izgubiti. Naravno, postoji gorčina zbog poraza, ali zaista nemam što predbaciti svojim igračima koji su se od prve minute postavili kao prvaci Hrvatske i momčad koja igra u Ligi prvaka. Rijeka se odlično branila, kaznila je sve, realizirala i najmanje prilike. Čestitam im - rekao je Čačić nakon utakmice.

Rijeka je pak nanizala Hajduk, Slaven Belupo i Dinamo i već su na diobi 3. mjesta! 

U nedjelju Slaven gostuje na Poljudu, ako pobjede Hajduk bit će 1. na tablici!

Ostali rezultati 9. kola, subota:

Osijek-Cibalia 1-0

Zadar-Inter 1-5

Ekskluzivno: Utakmicu možete gledati uživo na T-portalu za jednu kunu! Detalje promotivne akcije MaxTV-a i T-portala potražite OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 409
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara