Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ludost ili vjernost? Nacrtao si grb Bayerna na stakleno oko?!

Ludost ili vjernost? Nacrtao si grb Bayerna na stakleno oko?!
3

Svatko može imati tetovažu kluba, ali ovo baš i ne... Želim otići na Bayernovu utakmicu, ali i upoznati Deana Shielsa, napadača Rangersa s jednim okom, kaže Ryan Gibson za Goal

VIDEO

Ručno je obojeno, što je iznimno teško, puno teže nego što izgleda. Pa pogledajte samo detalje.

Ryan Gibson ne govori o umjetničkom djelu, odjeći ili tetovaži, on Goalu priča o svom staklenom oku! Na kojemu je savršeno nacrtan Bayernov grb.

- Svatko može imati Bayernovu tetovažu, ali ne i boje svoga kluba na oku!

Ryan je izgubio desno oko nakon što je obolio od rijetke vrste tumora, koji pogađa jednog od 250.000 Amerikanaca. Taj je 33-godišnji bivši službenik u mornarici, danas povremeno radi kao kontrolor prometa oko lokalne škole u Yorku, u Južnoj Karolini.

- Moje lijevo oko postalo je tri do četiri puta jače nakon što sam izgubio desno. Zato mogu raditi.

Prošli tjedan odlučio je desno oko počastiti Bayernovim grbom.

- Kad me pitaju o oku, to otvara dvije stvari: da mogu govoriti o Bayernu, koji ovoga ljeta dolazi u Charlotte, a ja vodim lokalni Bayernov fan klub, pa ćemo prodati dosta ulaznica.

- Ali to otvara i svijest o mojoj bolesti. Toliko je rijetka da su čak veće šanse da Leicester osvoji Premier ligu, pa vrlo malo ljudi zna da postoji.

Začudo, Ryan nije jedini navijač koji ima grb svoga kluba na staklenom oku. Ima to i Newcastleov navijač Andrew Canavan, no Goal doznaje da je Ryan jedini s ručno obojenim grbom.

A to je djelo Anne Boyd-Jefferson, okulistice iz Sjeverne Karoline. A, zanimljivo, crtanje grba zahtijevalo je i dopuštenje, ni manje ni više nego - Bayerna!

- Morao sam dobiti dopuštenje Bayerna jer ima prava na svoj logo na medicinskoj opremi, što moje stakleno oko praktički jest. Pa nisam želio da me eventualno Bayern tuži. No, bili su uslužni... Išao sam preko njihove podružnice u New Yorku i bili su zatečeni jer to je zahtjev s kakvim se dosad nisu susreli. Mislio sam da će me smatrati ludim, ali hej, barem se tučem na parkiralištu izvan stadiona!

- Mogao sam imati normalno oko, a ovo nositi samo kad su utakmice, ali ne, ja ću ovo nositi cijelo vrijeme - priča Ryan.

A kako izgleda stakleno oko s Bayernovim grbom pogledajte na Goalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...