Sport

Komentari 0

Luka Gašpar oborio svjetski rekord u brzinskom izbijanju

Luka Gašpar oborio svjetski rekord u brzinskom izbijanju

Luka Gašpar (20) iz Ploča, oborio je svjetski rekord na tri pozicije u brzinskom izbijanju u sklopu prvenstva Hrvatske održanom u Rijeci, pogodivši 49 boća iz 49 pokušaja

Svjetska boćarska federacija, potvrdila je na svojoj službenoj web stranici svjetski rekord Luke Gašpara (20) u kategorije do 23 godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Rođendansko slavlje Torcide

 

Na državnom seniorskom prvenstvu u Rijeci, Luka je pogodio 49 boća iz 49 pokušaja i time oborio svjetski rekord u disciplini brzinsko izbijanje. 

 

Prvotno je igrao u Vrgorcu u BK "Umčani", a već tada je imao rezultate od preko 40 pogodaka, da bi preko Metkovića gdje je odigrao jednu sezonu, stigao u zagrebački Zrinjevac.

Mladi Pločanin je u borbi za finale ovaj put bio nepogrešiv, a zasigurno ga i u daljnjim natjecanjima čeka svijetla budućnost.

Suci su u zapisnik natjecanja napisala da je oboren hrvatski rekord za igrače do 23 godine, na što je Hrvatski boćarski savez odmah reagirao te poslao upit na adresu krovne Svjetske boćarske organizacije. 

Odgovor je ubrzo stigao, te je potvrđeno kako je rezultat 49/49 novi svjetski rekord za igrače do 23 godine u brzinskom izbijanju.