Obavijesti

Sport

Komentari 30

Luka Modrić je najdugovječnija Realova desetka, veća i od Figa, Seedorfa, Hierra, Puskasa...!

Luka Modrić je najdugovječnija Realova desetka, veća i od Figa, Seedorfa, Hierra, Puskasa...!
8

Pet je brojeva Luka promijenio u karijeri, a Marca ga je proglasila najboljom desetkom u Realovoj povijesti. Taj su broj nosili i Robinho, Hagi, Laudrup, Prosinečki, Sneijder... On ga nosi od 2017.

VIDEO

Modrić želi ostati u Realu još jednu sezonu i svojim nogometom se buni protiv onih koji pretpostavljaju da će 30. lipnja napustiti klub. Njegovi nastupi protiv Manchester Cityja i Barcelone pokazuju da je daleko od mirovine, unatoč dobi. Iz utakmice u utakmicu pokazuje da je jedinstven igrač. Gotovo svi u klubu su njegov odlazak uzeli zdravo za gotovo, ali njegove igre i želja za ostankom ne isključuju nijedan scenarij. Modrić je najbolja desetka u povijesti Reala, no još nije razgovarao s čelnicima kluba o produljenju.

Pokretanje videa...

Stan Luke Modrića u Zagrebu 00:40

Tako je španjolska Marca posvetila još jedan tekst 38-godišnjem hrvatskom virtuozu te nastavila:

- Ove sezone ne igra koliko je očekivao, ali i dalje pokazuje da je jedan od ključnih igrača. Ne treba započeti svih 60 utakmica da bi bio važan igrač. I to se najbolje vidjelo prošlog tjedna. Navijači žele da ostane, dobija ovacije na svakoj utakmici. Modrić se osjeća korisnim i važnim te želi ostati.

Modrića žele Dinamo, Celje, MLS, Saudijci...

Nije ništa novo da Luka želi ostati. I pod cijenu (drastičnog) smanjenja ugovora, a nagađa se već neko vrijeme da bi mu Real rado dao neku ulogu u klubu kad završi karijeru. SAD, Saudijska Arabija, Dinamo, pa i simpatično Celje čekaju iz prikrajka i zbrajaju postotke ili promile šansi da ga privuku.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Real Madrid v Manchester City

No, vratimo se nakratko na Marcinu konstataciju da je Luka najbolja desetka u Realovoj povijesti. Kao još jedno u nizu nestvarnih priznanja Modrićevoj veličini. Jer velika je stvar uopće igrati za Real, pa dobiti broj 10, pa dobiti kapetansku traku, pa odigrati 526 utakmica za kraljevski klub... A kad vas proglase najboljom desetkom svih vremena...

Nitko nije nosio broj 10 dulje nego Modrić

Luis Molowny, Ferenc Puskas, Manuel Velazquez, Uli Stielke, Ricardo Gallego, Martin Vazquez, Fernando Hierro (u jednoj od 14 sezona u klubu), Clarence Seedorf, Luis Figo, Robinho... legendarne su Realove desetke, koje su ostavile traga, a Gheorghe Hagi, Luis Milla, Robert Prosinečki, Michael Laudrup, Wesley Sneijder, Mesut Özil, James Rodriguez... igračine kojima je Real dao broj 10, ali nisu opravdali tu čast.

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona

Eto, Marca tvrdi da je Luka veći od svih njih! A činjenično je najdugovječnija Realova desetka! Sedam sezona nitko je od prethodnika nije nosio, čak ni s prekidima, čak ni u ona stara vremena kada je cirkulacija igrača iz kluba u klub bila puno sporija.

Luka u Realu krenuo kao broj 19

Prvih pet sezona u Madridu nosio je broj 19, koji je naslijedio od Varanea, a prepustio ga Hakimiju. Danas ga ima Dani Ceballos, a prije Luke nosili su ga Anelka, Baljić, Cambiasso, Walter Samuel, Cassano, Reyes, Julio Baptista, Huntelaar...

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid

Ako u petak zaigra protiv Sociedada, stići će Roberta Carlosa na 13. mjestu svih vremena s 527 nastupa, a iduće sezone dohvatljivi bi mu bili i Guti (542), Michel (543), Marcelo (546), Camacho (548) i Paco Gento (551), čime bi došao na osmo mjesto. Onu o trofejima znate: ako Real postane prvak i osvoji Ligu prvaka, Nacho i Modrić preskočit će Benzemu i Marcela i s 26 pehara postati najtrofejniji igrači u Realovoj povijesti.

Na kraju i mali kviz: kojih je pet brojeva Modrić nosio u karijeri?

Odgovor: Osim broja 10 u Dinamu, Realu i reprezentaciji, u Zrinjskom je imao broj 23, u Tottenhamu 14, u Realu prvih pet sezona 19, u mladoj reprezentaciji 7, a prve tri godine među "vatrenima" 14.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'