Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Pokrivač: Lukinu podršku kad mi je bilo teško ne zaboravljam

NEPOZNATI KAPETAN Luka Modrić ima smisla i za košarku, on i Boško Balaban bili su najbolji tricaši u Dinamu, zanimale su ga društvene igre, a oduvijek je bio - obiteljski čovjek

Foto: BENOIT TESSIER, Robert Anic/PIXSELL
9 komentara

Luka Modrić nije samo najbolji nogometaš svijeta, za mnoge je i - velik čovjek. A to tvrdi i Nikola Pokrivač koji je s njim prošao sve mlađe hrvatske selekcije, kao i život u zagrebačkom Dinamu... 

VIDEO Modrićev život: Od izbjeglice do najboljeg na svijetu

- Luka je bio nerazdvojan s Čaletom i Ćorlukom, odavno su oni najbolji prijatelji, a često smo se s njima družili Tadić i ja. On je oduvijek imao tu lidersku crtu u sebi. Kad sam došao u Dinamo, Luka je već bio kapetan momčadi. I tu je bio pravi vođa, na terenu i izvan njega - rekao je Nikola Pokrivač pa dodao:

- Ako bismo smjeli jednu večer otići na piće do 23 sata, svi bismo bili negdje skupa, a Luka bi jedini pazio na vrijeme, pa nas potjerao kućama. Čim bi rekao: ‘Dečki, dosta je, ajmo doma’, svi bismo ustali i otišli. Njegova je riječ već tad imala težinu, njega se slušalo. I uvijek je pazio na detalje, bio je svjestan kako je kao kapetan Dinama pod povećalom, pa je pazio da ni s čim ne odskače. Znao se ponašati, u svakom je pogledu svima nama bio primjer. 

ZAPLAKAO Neprocjenjiva reakcija Modrića na Zlatnu loptu: Plakao sam...

Luka Modrić ima smisla i za košarku...

- Mi smo na svaki trening trebali dolaziti pola sata prije, Luka bi dolazio još i ranije. Za zagrijavanje smo često igrali košarku, točnije u dvorani pored naše svlačionice bi šutirali trice. Luka je i tu bio među najboljima, imao je dobru ruku, on i Balaban su nas sve redovito ‘šamarali’. Koliko me sjećanje služi, na pripremama je volio igrati društvene igre, pogotovo PlayStation.

63rd Ballon d'Or | Autor: BENOIT TESSIER Foto: BENOIT TESSIER

Luka je bio jedan od rijetkih igrača koji nije u to vrijeme “letio” za djevojkama, nego je jako mlad pronašao pravu ljubav.

- Ma Luka je bio jako miran što se tiče izlazaka i cura. Njega se nije moglo baš vidjeti vani, a rano je i započeo vezu sa sadašnjom suprugom Vanjom, tako da je i u mlađim danima vodio prilično miran život. Oduvijek je bio obiteljski čovjek, vidjeli ste kako je i u Parizu uspjeh proslavio u društvu cijele obitelji.

MODRIĆI SE NISU PROMIJENILI Nepoznati Luka Modrić: Vukao na biciklu torbu veću od sebe

Nikola Pokrivač ističe kako ga se najbolji igrač svijeta s ljudske strane dojmio i u, za njega, najtežim životnim trenucima, dok se borio s opakom bolešću...

- Da, za mene se pokazao velikim čovjekom i dok sam se nedavno borio sa svojim problemima. Luka me tad iznenadio, kao kapetan hrvatske reprezentacije je organizirao i sa svim reprezentativcima napravio te mi poslao jedan video podrške koji mi je u tim trenucima jako puno značio. Sve je to bila njegova ideja, svaka mu čast, tu se vidjelo kakav je on čovjek - završio je Nikola Pokrivač.

POGLEDAJTE VIDEO

Naši partneri pišu
Message