Sport

Komentari 9

Luka, što je to? Hrvata zamolili da nacrta Teksas, izblamirao se

Luka, što je to? Hrvata zamolili da nacrta Teksas, izblamirao se

Poznato je da u NBA momčadima uvijek vlada pozitivna, šaljiva atmosfera, a povodom nacionalnog dana Teksasa igrači su za klupske društvene mreže morali nacrtati oblik te američke savezne države

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić (21) izabran je u San Antonio Spurse kao 19. pick drafta 2019. Minute dobiva na kapaljku, kako to inače biva s mladim igračima kod Gregga Popovicha, osim ako nisi, recimo, Tony Parker.

Njegovo vrijeme će doći, ne sumnjamo u to, a do tada će učiti od boljih, iskusnijih igrača i stručnog stožera, posebice legendarnog Tima Duncana.

Poznato je da u NBA momčadima uvijek vlada pozitivna, šaljiva atmosfera, a povodom nacionalnog dana Teksasa igrači su za klupske društvene mreže dobili zadatak nacrtati oblik teritorija te američke savezne države.

Malo je reći da se hrvatski košarkaš nije 'proslavio'. Uvjerite se sami:

- Ima li nekakav poseban oblik ili - probao je Šamanić dobiti pomoć, a nakon što mu fora nije prošla, nacrtao je nekakav balon...

Šamanić je u 'rookie' sezoni odigrao tri utakmice za Spurse i pritom prosječno ubacivao pet poena, upisivao dvije asistencije i tri skoka.

Jednu je utakmicu čak i startao od prve minute i odmah zadivio. Protiv Utah Jazza je na parketu proveo ukupno 31 minutu i upisao 16 poena, šest skokova i tri asistencije.

Ove sezone još nije dobio pravu priliku. Dobiva tek 'garbage time', odnosno vrijeme kada je pobjednik utakmice već odlučen. U četiri nastupa proveo je tek 11 minuta na terenu.

 

Najčitaniji članci