Sport

Komentari 7

Lukaku može prestići Ronalda! Treba mu gol Sevilli i taj trofej

Lukaku može prestići Ronalda! Treba mu gol Sevilli i taj trofej

Već je mogao dostići Ronalda, ali kad je za Inter bio dosuđen jedan penal Lukaku je uzeo loptu i dao ju 17-godišnjem Espositu. Nije pumpao svoju statistiku nego klincu poklonio uspomenu za cijeli život

Kad se u Man Unitedu podvlačila crta pod učinak Romelua Lukakua (27) zaključci su uvijek bili pod radnim naslovima 'Očekivalo se više', 'Ima problem s težinom', 'Kad je najvažnije nema ga nigdje'...

U obzir ne nije uzimalo niti koliko je cijeli United pogubljen nakon odlaska Alexa Fergusona, niti da je Lukaku ama baš svake sezone na 15, 20, 25 golova...

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Inter najavio dolazak velikog trenera

Antonio Conte sam je priznao kako se na vrh glave popeo svim čelnicima Intera dok prošlog ljeta napokon nisu pristali Old Traffordu platiti 70-ak milijuna za belgijskog diva.

Godinu dana kasnije: United je ispao u polufinalu, a Inter je u finalu Europske lige. Serie A je okončana sa tek bodom manje od Juventusa, a Lukaku je - najbolji strijelac i lider svlačionice koja radi golemi iskorak u odnosu na prošlu sezonu.

Prije 23 godine jedan je drugi napadač došao među Nerazzurre. Genij, jedan od najvećih koji su ikad obuli kopačke: Luis Nazario da Lima - Ronaldo. Brazilski, pravi i originalni, nogometaš 's druge planete'.

U svojoj prvoj sezoni u Interu Ronaldo je u svim natjecanjima zabio 34 gola i osvojio Europsku ligu. Lukaku u svoj prvoj sezoni u Interu, uoči završnog čina - finala Europske lige sa Sevillom u petak, na kontu ima: 33 gola.

Jedan gol i pobjeda i bit dostići će učinak čovjeka koji je za sve 'devetke' prije i poslije njega bio i ostao druga dimenzija, klasa teško dostižna i pogledom, a kamoli onime što se može napraviti na nogometnom terenu.

Ali Belgijac je cijelu planetu Inter, cijelu nogometnu Italiju i Europu ove sezone oduševio ama baš svime što čini i na travnjaku i van travnjaka. Za razliku od Icardija sa Lukakuom je došla pozitiva, nema više skandala, golova ima i više, a uz to Lukaku dodaje i rad u obrani kakav Icardi nikad nije imao niti će imati.

Znao je maestro Conte koga dovodi i zašto na njemu inzistira. Bio je u Premiershipu, dobro vidio kakva je Lukaku igračina.

O Romelu Lukakuu zapravo sve govori jedna scena: već je mogao dostići Ronalda po broju golova, ali kad je u napadačkom duetu s njim na travnjaku bio 17-godišnji Sebastiano Esposito, a za Inter bio dosuđen penal, Lukaku je - uzeo loptu, dao ju klincu i rekao:

- Evo ti lopta. Tvoj prvi gol za Inter, onaj koji se ne zaboravlja cijelog života... Uzmi loptu i zabij.

Nije pumpao svoju statistiku nego klincu poklonio uspomenu za cijeli život. To je Romelu Lukaku. Ljudina. I napadač čija je prva sezona u gigantu Interu jednaka - Ronaldovoj!

Najčitaniji članci