Sport

Komentari 1

Lukas Podolski promijenio sport

Lukas Podolski promijenio sport

Sretan sam i želim se zahvaliti svima koji su pomogli. Kad se sve smiri, sjest ću s klubom i vidjeti kako ćemo to realizirati. U svakom slučaju, veselim se što ću biti igrač Kölnera, kazao je Lukas Podolski

Bivši njemački nogometni reprezentativac Lukas Podolski (35) promijenit će sport u poznim igračkim godinama. Napadač turskog Antalyaspora želi se okušati u hokeju na ledu.

Podolski je veliki ljubitelj hokeja, a najdraži mu je klub Kölner Haie, koji je zapao u velike financijske probleme. Proslavljeni igrač odlučio je pomoći te je spasio klub od bankrota.

Svojim likom i djelom alarmirao je navijače i obećao je da će zaigrati hokej za spomenuti klub, ako se proda 100 tisuća virtualnih ulaznica. To se i dogodilo i klub je dobio značajna sredstva kako bi se spasio, a Podolski nije skrivao sreću zbog toga.

- Sretan sam i želim se zahvaliti svima koji su pomogli. Kad se sve smiri, sjest ću s klubom i vidjeti kako ćemo to realizirati. U svakom slučaju, veselim se što ću biti igrač Kölnera.

Podolski je rodom iz poljskih Gliwica, ali je odrastao u Kölnu pa ne čudi privrženost klubu iz tog grada. Igrao je još za Bayern Arsenal, Inter, Galatasaray i Vissel Kobe, a za njemačku je reprezentaciju skupio 130 nastupa uz 49 golova.

Najčitaniji članci