Obavijesti

Sport

Komentari 5

Lyon pregazio Monaco! 'Donio sam pogrešne odluke. Pa nikad ovako nešto nisam doživio...'

Lyon pregazio Monaco! 'Donio sam pogrešne odluke. Pa nikad ovako nešto nisam doživio...'

Lyon je u 8. kolu francuskog prvenstva s 4-1 pobijedio Monaco. Momčad Nike Kovača bila je neprepoznatljiva u prvom poluvremenu, a hrvatski trener kaže da je pogriješio baš u - svemu...

VIDEO

Niko Kovač i njegov Monaco pretrpjeli su tešku šamarčinu u derbiju protiv Lyona. Pomalo neočekivano, Depay i društvo su im utrpali čak četiri komada i to sve u prvom poluvremenu (4-1). 

Pokretanje videa...

00:52

Ovo mu je na klupi Monaca uvjerljivo najteži poraz, a sigurno se sjećate i one utakmice na klupi Bayerna kada mu je 'njegov' Eintracht zabio pet golova što ga je na kraju koštalo posla. No sada je situacija drugačija. Niko je stigao u Monte Carlo kako bi preporodio momčad koja je već neko vrijeme u padu nakon rasprodaje najboljih igrača, ali bit će to težak i mukotrpan projekt. To je i pokazala utakmica protiv Lyona.

Friendly Match - Eintracht Frankfurt vs AS Monaco

Monaco je u osam kola uspio skupiti tek tri pobjede, dva remija i tri puta je izgubio. Ali ovaj poraz je posebno zabolio jer je Kovač promašio baš sa svime.

- Donijeli smo neke zaista loše odluke u prvom poluvremenu, počevši sa mnom. Nisam odabrao pravi sustav, pravu taktiku ni prave igrače. Igrali smo previše reaktivno i nismo pokrivali prostor kad smo trebali. Prvo poluvrijeme bilo je nevjerojatno, nikad nisam takvo što doživio i to sam rekao igračima. Na odmoru sam ih tražio da dobiju drugo poluvrijeme, što su i učinili, ali prvo je bilo zaista jako loše.

E to prvo poluvrijeme koje spominje. Sumnjamo da je hrvatski trener doživio ikad išta slično. Bila je to rapsodija nogometa u kojoj je domaćinima baš sve ulazilo. Depay je zabio za 1-0 u 12. minuti, Ekambi je u 34. povećao na 2-0, Aouar je u 41. zabio iz penala da bi Ekambi svojim drugim golom u 44. povisio na nevjerojatnih 4-0. Konačnih 4-1 postavio je Ben Yedder u drugom dijelu.

Champions League Quarter Final - Manchester City v Olympique Lyonnais

Polufinalist prošlosezonske Lige prvaka je potpuno iznenadio hrvatskog stručnjaka koji nije imao ideju za njega ni kako da ga zaustavi. Sve je rezultiralo blamažom.

- Nisam očekivao da će igrati tako nisko u prvom poluvremenu, u tom bloku. Mi smo pak igrali previsoko, a kad je tako, treba se prilagoditi situaciji, što mi nismo uspjeli. Ne možeš primiti četiri gola u poluvremenu, to je previše i postaje nemoguća misija. Očito je da sam donio neke pogrešne odluke u postavi, ali momčad u cjelini nije reagirala kako treba. Bili smo previše pasivni i zaista nismo igrali onako kako sam očekivao. U drugom poluvremenu sam vidio puno dobrih stvari i na njima trebamo graditi - kazao je Kovač.

Ligue 1 - Bordeaux v AS Monaco

Kovač je nakon osam kola shvatio da će misija oživljavanja Monaca biti užasno težak zadatak. Ruski milijarder Ribolovljev više ne pumpa novac u klub kao prije, želi od prosjeka napraviti elitu, a to baš i ne ide. Monaco je prije tri godine igrao polufinale Lige prvaka, imao strašnu momčad na okupu, a onda je krenula rasprodaja. Nisu prodali jedino klupskog kuhara i čistačicu.

Klub je jako puno zaradio, ali Rus je odlučio sve manje ulagati pa se klub pretprošle sezone jedva spasio ispadanja iz lige. Niko je došao kako bi ga preporodio i donio mu što bolji plasman, ali sudeći po početku njegove ere i aktualnom sastavu kojeg ima na raspolaganju, to će biti jako težak zadatak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja