Obavijesti

Sport

Komentari 9

Lyon zaustavio Montpellier na Gerlandu, domaćini slavili s 2-1

Lyon zaustavio Montpellier na Gerlandu, domaćini slavili s 2-1
2

Lyon je priuštio večerašnjem protivniku, Montpellieru, prvi poraz. Na Gerlandu su pobijedili vodeću momčad ljestvice s 2-1. Lyon za njima sada zaostaje svega bod

VIDEO

Vrlo su dobru utakmicu u derbiju četvrtog kola Le Championnata odigrali nogometaši Lyona, suparnici zagrebačkog Dinama u skupini Lige prvaka.

Nanijeli su igrači Remija Gardea prvi poraz sezone vodećem Montpellieru, momčadi sa savršenim učinkom (9 bodova) iz prvih triju kola, pobijedivši lidera ljestvice na svom Gerlandu 2-1.

Ključnu je ulogu u pobjedi domaćih odigrao bosanski veznjak Miralem Pjanić, koji je u igru ušao s početkom drugog dijela. U 49. je minuti nakon munjevite kontre koju je povukao Gomis, a nakon krasnog ubacivanja Michela Bastosa s desne strane, lijevom nogom iz natrčavanja matirao gostujućeg vratara Pionniera. U 83. je pak minuti, prihvativši još jedno sjajno proigravanje Bastosa na desnom krilu, majstorskom povratnom loptom Bosanac pronašao Jeremyja Pieda koji je povisio na 2-0.

U prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena fantastičnim je udarcem s 30-ak metara utješni pogodak za goste postigao ljevonogi kamerunski branič, pristigao ovog ljeta iz Lensa, Henri Bedimo.

Imali su gosti još fantastičnih prilika, prvenstveno onu odličnoga 21-godišnjeg napadača Younesa Belhande u 67. minuti, kada je nakon slaloma kroz obranu domaćih krasnim udarcem uzdrmao okvir gola. Gol je spasio reprezentativni vratar domaćih Hugo Lloris, koji je loptu vršcima prstiju sproveo do grede.

Spomenuti je Belhanda u 82. minuti, taman prije drugog gola domaćih, zaradio crveni karton.

U pobjedničkom je sastavu, koji je u srijedu uspješno odradio tešku uzvratnu utakmicu posljednjeg pretkola Lige prvaka protiv Rubina iz Kazana, svih 90 minuta na mjestu lijevog stopera odradio Dejan Lovren.

Garde je na izvjesno vrijeme ostao bez argentinskog napadača Lisandra Lopeza, koji je pri jednome nespretnom građenju u 87. minuti završio utakmicu s izglednom težom ozljedom gležnja lijeve noge. Očito je Argentinac iščašio zglob, nakon čega je iznesen s terena na nosilima. To znači da ga na travnjaku vjerojatno neće biti duže razdoblje, sasvim moguće i pri obadvjema utakmicama protiv Dinama.

Ovom se pobjedom Lyon vodećem Montpellieru približio na bod zaostatka.

Lyon je igrao u sastavu: Lloris - Reveillere, Kone, Lovren, Cissokho - Briand (od 46. Pjanić), Gonalons, Kallström, Bastos (od 87. Lacazette) - Gomis (od 78. Pied), Lopez.


 

Le Championnat, 4. kolo:

Evian – Dijon 0-1 (Jovial 67)

Lorient – Nancy 2-1 (Mvuemba 78, Monnet-Paquet 90+2 / Bakar 10)

Nice – Brest 0-0

Valenciennes – Bordeaux 1-2 (Dossevi 26 / Traore 79, Modeste 90+2)

Auxerre – Ajaccio 4-1 (Chafni 34, Traore 75, 80, Le Tallec 90 / Ilan 82)

Lyon – Montpellier 2-1 (Pjanić 49, Pied 83 / Bedimo 90+1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu