Obavijesti

Sport

Komentari 28

M. United bez poraza; najbolji napad protiv najtvrđe obrane

M. United bez poraza; najbolji napad protiv najtvrđe obrane
1

Manchester na putu do finala nije ni jednom izgubio, a Barcu je dobio tek Arsenal. Bit će to ogled najboljeg napada protiv najtvrđe obrane, United je primio samo 4 gola

VIDEO

Manchester United i Barcelona su trenutno najbolje momčadi u Europi i zasluženo su u finalu. Obje momčadi traže četvrti naslov prvaka Europe, a do Wembleya su došle baziravši igru na potpuni različitim filozofijama. Jedni gaje napadačku igru, drugi imaju neprobojni obrambeni zid. 

Najbolja obrana protiv najboljeg napada

Manchester United u Ligi prvaka prima 0.33 gola po utakmici. U 12 susreta tek četiri gola, ni na jednoj utakmici više od gola. 

Čeka ih najveće iskušenje ove sezone jer je Barcelona s druge strane napadački najmoćnija momčad. Zabili su 27 golova, 2.25 po utakmici. Na svakoj barem jedan.

Jedna tradicija će završiti, pitanje je koja?

Put do finala Manchester Uniteda

'Crveni vragovi' nisu dobro otvorili Ligu prvaka, Glasgow Rangersi su 'zaključali' vrata i odnijeli bod s razočaranog Old Trafforda. Onda je krenula serija pobjeda. Minimalne 1-0 pobjede u Valenciji i doma protiv Bursaspora. Bursa je dobila tri 'komada' i u Turskoj, a potom su svladali i Rangerse i uzvratili im za početni remi. Kad je već sve bilo riješeno, Valencia je uzela bod na Otoku. Skupini su završili na prvom mjestu. 

U osmini finala samo 'nula' u prvoj utakmici kod Marseillea, ali su u uzvratu pobijedili 2-1. Manchesteru je Marseille bio najveća kušnja, United je jedva prošao u četvrtfinale. 

Kako je odmicala sezona tako su se dizali u formi pa su u obje utakmice dobili Chelsea, 1-0 i 2-1. 

U polufinalu je Schalke bio nedorastao protivnik. S ukupnih 6-1 prošli su u finale.

Barcelonin put do finala 

Barca je uvjerljivo osvojila skupina. Na otvaranju Lige prvaka pobijedili su Panathinaikos 5-1. Onda im je Rubin uzeo bod, ali je zato stradao Kopenhagen na Nou Campu. U Danskoj je bilo 1-1, a grupu su zatvorili s dva slavlja, 3-0 kod Panathinaikosa i 2-0 s Rubinom. 

U osmini finala namučio ih je Arsenal. Barcelona je u uzvrat krenula sa 2-1 zaostatkom. To im je jedini poraz u ovom natjecanju ove sezone. Pobijedili su 3-1 u uzvratu, a onda u četvrtfinalu lako deklasirali Šahtar. Bilo je 5-1 i 1-0. 

U polufinalu su prošli Real Madrid s ukupnih 3-1. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše