Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mađar Peter Steib osvojio je našu najdužu cestovnu utrku

Mađar Peter Steib osvojio je našu najdužu cestovnu utrku
4

Sretan sam što sam po drugi put slavio u Čazmi. Ako me nešto nepredviđeno ne spriječi, dolazim i na 42. maraton, kazao je mađarski maratonac Peter Steib koji je slavio na ultramaratonu Zagreb - Čazma

VIDEO

Peter Steib, 35-godišnji mađarski maratonac, pobjednik je ultramaratona od zagrebačkog do čazmanskog Kaptola, koji je održan po 41. put, čime je produžio dominaciju maratonaca iz susjedne nam zemlje.

On je stazu dugu 61,350 kilometara pretrčao za 3:55:55 sati, a iza njega je kroz cilj prošao njegov godinu dana stariji sunarodnjak Rudolf Tomas, koji je zaostao oko 17 minuta iza pobjednika. Tako je Steibu pripao pobjednički vijenac po drugi put jer je isto napravio i prije četiri godine.

No pravi pothvat među 87 maratonaca napravio je 26-godišnji Matija Zadravec iz Kotoribe, koji se odlučio na ovu jedinstvenu utrku nakon samo dva i pol mjeseca priprema. On, za razliku od ostalih natjecatelja u nogama, nema niti jedan maraton, već mu je to bio prvi.

- Imao sam dvije krize, ali i nedostatak iskustva je učinio svoje. Dosad sam se bavio nogometom, a ovo je moj prvi izlazak na maratonsku stazu i stoga sam zadovoljan - kazao je Zadravec.

Mnogo iskusniji Steib je naglasio kako je staza bila zahtjevna jer ima dosta uspona, a i toplo vrijeme nije mu išlo na ruku.

- Sretan sam što sam po drugi put slavio u Čazmi. Ako me nešto nepredviđeno ne spriječi, dolazim i na 42. maraton - kazao je mađarski maratonac.

Da Mađari ne budu dominantni samo u muškoj konkurenciji pobrinula se njihova sunarodnjakinja Szilvia Lubics (42) iz Kanizai Futokluba, koja je stigla na cilj u vremenu od 4:43:28. Na drugo mjesto se plasirala Ingrid Nikolesić (34) iz AK Sljeme, dok je trećeplasirana u konkurenciji 13 maratonki bila Alma Rihtaršič (43) iz Celja u vremenu od 5:43:04.

Maraton koji spaja dva kaptolska grada tradicionalan je i jedino 1991. godine zbog rata nije održan. Do sada najviše pobjeda imaju naša Marija Vraić i Mađar Janoš Zabari koji su po šest puta istrčali pobjedničke utrke.

Iako je ovogodišnji pobjednik Peter Steib imao solidno vrijeme, teško da će uskoro netko nadmašiti rezultat Rusa,Denisa Žakljina, koji je prije 12 godina postigao rekord u vremenu 3:34:24. Na kraju treba pohvaliti i organizatore te zagrebačkog i čazmanskog gradonačelnika Milana Bandića i Dinka Pirka koji su točno u 8 sati na startu utrke s Trga baja Jelačića poželjeli 100 maratonaca i maratonki puno sreće na najdužoj cestovnoj utrci u zemlji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu