Obavijesti

Sport

Komentari 25

Mađari čekaju 'vatrene': Prijete Kramin suigrač i Leipzigov duo

Mađari čekaju 'vatrene': Prijete Kramin suigrač i Leipzigov duo
1

Nakon teško izborene pobjede protiv Azerbajdžana na Maksimiru (2-1), hrvatsku reprezentaciju čeka teško gostovanje u Budimpešti. Mađari su izgubili u Slovačkoj (2.0), a ovo su njihovi igrači koji se žele iskupiti publici

VIDEO

Neugodni Kramarićev suigrač, duo iz Red Bull Leipziga i Osijekov veznjak Kleinheisler. Dio je to mađarske reprezentacije koja nakon neugodnog poraza od Slovačke (2-0) pred svojom publikom u Budimpešti traži iskupljenje protiv naših reprezentativaca koji u Mađarsku dolaze nakon teške pobjede protiv Azera (2-1). 

'Vatrene' bi trebala dočekati užarena atmosfera na punoj Groupama Areni, ali svjetski viceprvaci su i u ovoj utakmici favoriti. Mađari će na krilima navijača pokušati doći do prvih bodova u ovom kvalifikacijskom ciklusu dok će Hrvatsko još jednom morati opravdati ulogu favorita protiv motiviranog protivnika.

Mađarska je defenzivna i tranzicijska momčad te će Hrvatsku vjerojatno čekati i tražiti svoje prilike iz tranzicije. Njihov novi trener je Talijan Marco Rossi (54) koji njeguje 'talijanski' stil, odnosno prepoznatljivih 3-5-2 ili 5-3-2, ovisno o protivniku na drugoj strani, Protiv Slovačke je istrčao u sljedećoj formaciji 5-3-2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mađarska 5-3-2 (protiv Slovačke):

Na golu Mađarske je Peter Gulácsi (28) iz njemačkog Red Bull Leipziga. Deset milijuna eura vrijedan golman je u redove Bundesligaša 's krilima' prešao iz redova bratskog mu kluba iza Austrije u sezoni 15/16, a od tada je solidan na golu 'bikova'. Ove je sezone u 20 nastupa u dresu svog kluba imao 13 utakmica bez primljenog gola.

firo Football, Football, 02.08.2018 1. Bundesliga, season 2018/2019 Test match Bayer Leverkusen - Basaksehir Istanbul

Na desnom beku je rastrčani Gergö Lovrencsics (30). Iskusni igrač Ferencvaroša može igrati i desnog veznog što mu omogućuje dobre tranzicije u napadački dio igre te Rossiju pomaže u igri preko bokova. Ove je sezone odigrao 30 utakmica za mađarski klub, a zabio je dva gola uz sedam podijeljenih asistencija. 

Stoperski trojac čine Kadar, Lang i Orban. Tamas Kadar (29) igrač je kijevskog Dinama. Visok je 188 centimetara i ističe se po igri lijevom nogom. Uz njega je i Adam Lang (26) iz rumunjskog Cluja koji je s 23 godine otišao u francusku Ligue 1, ali se tamo nije proslavio već je na ljeto prošle godine prešao u redove Cluja.

Najzvučnije ime u obrani je Willi Orban (26), nezamjenjivi stoper u Bundesligašu Leipzigu. Iako niži od kolega stopera, u ligi je zabio četiri gola te se odlično snalazi u vlastitom, ali i u protivničkom šesnaestercu dok su u pitanju prekidi. Prema Transfermarktu trenutno vrijedi 15 milijuna eura i najskuplji je njihov igrač.

RB Leipzig - FC Augsburg

Na lijevom beku igra Mihaly Korhut (30) iz grčkog Arisa. Kao i njegov kolega na drugoj strani mađarske obrane voli potegnuti prema naprijed te loptama tražiti Szalaija i Kovacsa u šesnaestercu, a Brekalo bi s njim mogao imati problema u defenzivi ako se opet nađe na desnom boku.

Tu su i tri vezna igrača, Kalmar, Laszlo Kleinheisler iz Osijeka i mladi Adam Nagy. Mladi Kalmar (23) bio je dugogodišnji član Red Bull Leipziga, ali je većinu vremena proveo a posudbi u slovačkoj Dunajskoj Stredi u čijim je redovima na kraju i završio. Više je napadački orijentiran, a za seniorski sastav Mađarske debitirao je još 2014. sa 18 godina.

Osijek: U 24. kolu Hrvatski Telekom Prve lige sastali se Osijek i Lokomotiva

Kraj njega je Laszlo Kleinheisler (24) koji je nakon trakavice s Astanom stigao u redove Osijeka. Pokazao se kao solidno pojačanje za Osječane, ali još uvijek ima dosta mjesta za napredak. Tek su mu 24 godine i Osijek bi mu trebao poslužiti kao svojevrsna odskočna daska za neku bolju ligu. 

Defenzivnije je orijentiran potentni Adam Nagy (23) koji u posljednje vrijeme baš i ne igra za talijansku Bolognu. U zadnjih je deset utakmica odigrao 15 minuta dok jednu nije bio ni na klupi zbog ozljede. Pitanje je u kakvoj je formi s obzirom na nastupe u klubu, a naši bi s obzirom na kvalitetu prevagu trebali napraviti upravo u veznom redu.

Napad predvodi Kramarićev suigrač Adam Szalai (31). Iskusni napadač ove je sezone u klubu ostao u sjeni odličnog Kramarića i vrlo dobrog Joelintona te je u 30 utakmica zabio samo četiri gola uz četiri asistencije. Uz njega je i nada mađarske lige, Istvan Kovacs (26) koji igra za domaći Videoton. Omaleni igrač prirodno je prednji vezni , ali svojom brzinom stvara pritisak na zadnji red protivnika. Efikasnost mu nije jača strana jer je u 43 nastupa za mađarski klub zabio tek četiri gola.

Euro 2016 Group F Iceland - Hungary

U rezervi je još prekaljeni Balasz Dzsudzsak (32) koji je zabio za Mađarsku protiv Hrvatske u posljednjoj međusobnoj odigranoj utakmici. bio je to prijateljski ogled 2016. koji je u Budimpešti završio bez pobjednika (1-1).

Mađari vrijede 55,25 milijuna eura, a Hrvatska sedam puta više

Najvrjedniji igrač 'vatrenih' je prema Transfermarktu Ivan Rakitić koji sam vrijedi 50 milijuna eura, dok Orban kao najskuplji igrač Mađarske vrijedi 15 milijuna eura. Najjeftiniji igrač Mađara je primjerice Barath koji vrijedi 350 tisuća eura, dok naš reprezentativni lijevi bek Leovac vrijedi tri puta više.

Gledatelji u čudu: Utakmica s Mađarskom bit će na Doma TV
Gledatelji u čudu: Utakmica  s Mađarskom bit će na Doma TV

Hrvatska je na svakoj poziciji bolja i skuplja od sljedećih protivnika te bi ta razlika u cijeni trebala biti vidljiva i u kvaliteti. 'Vatreni' će ulogu favorita moći opravdati u nedjelju, 24. ožujka, s početkom u 18 sati na travnjaku Groupama Arene. Prijenos ovaj put neće biti na Novoj, već na programu Doma TV.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka