Sport

Komentari 47

Ma tako je, kumovi! Doktorski preokret Čilića i Dodiga protiv Britanaca za polufinale OI-ja!

Ma tako je, kumovi! Doktorski preokret Čilića i Dodiga protiv Britanaca za polufinale OI-ja!

Britanci su imali meč u svojim rukama, vodili set i 4-2 u drugom, ali tada su sve najbolje iz svog tenisa počeli izvlačiti i Čilić i Dodig. Od tog trenutka pa sve do zadnjeg poena gotovo da su odigrali bez greške

Još jedna pobjeda i Hrvatska će imati olimpijsku tenisku medalju nakon 17 godina! Marin Čilić i Ivan Dodig prvi su od dva hrvatska para došli u zonu medalja, ušli su u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju sredivši opake Britance Joeja Salisburyja i Andyja Murrayja 4-6, 7-6 (2), 10-7. Srede li kasnije Pavić i Mektić Japance McLachlana i Nishikorija, Hrvatska će imati osiguranu barem broncu. A kamo sreće da gledamo hrvatsko finale, uh...

- Careeeeeeeeeee - izderao se iz petnih žila Čilić nakon što je poslije dva sata i 20 minuta Salisbury poslao loptu u aut na drugoj meč-lopti, baš kao kada je 2016. preko Murrayja osvojio Masters 1000 u Cincinnatiju. Znate sigurno za one Murrayjeve osude prema Čiliću kada je bio nepravedno suspendiran zbog navodnog dopinga, e, zato su pobjede nad Murrayjem Čiliću duplo slađe.

Tokio: Cetvrtfinale parova, Marin Čilić i Ivan Dodig

Ali, kakav je to doktorski preokret bio naših međugorskih kumova, koje su s tribina bodrili Donna Vekić, Darija Jurak, izbornici Martić i Majoli... Britanci su imali meč u svojim rukama, vodili set i 4-2 u drugom, ali tada su sve najbolje iz svog tenisa počeli izvlačiti i Čilić i Dodig.  Od tog trenutka pa sve do zadnjeg poena gotovo da su odigrali bez greške, nalik svojim najboljim partiturama, povukavši malo jedan, malo drugi. Pogotovo u oba tie-breaka, onom prvom i kraćem poveli su 3-0, a u onom drugom i dužem odvojili se na 8-3 i priči je bio kraj.

Tokio: Cetvrtfinale parova, Marin Čilić i Ivan Dodig

Za olimpijsko finale nakon Velike Britanije slijedi još jedna otočka država, Novi Zeland, odnosno Michael Venus i Marcus Daniell. Prvi je poznat najviše Mati Paviću koji mu je bio partner prije nekoliko godina. Odigrali su meč manje je im je u drugom kolu predao nizozemski par, dok su danas napravili iznenađenje i izbacili Kolumbijce Cabala i Faraha, također u super tie-breaku.

Dodig, pak, još nije gotov za danas, na teren će u mješovitim parovima s Jurak, protivnici su im iz Rusije, Pavljučenkova/Rubljov.

Najčitaniji članci