Obavijesti

Sport

Komentari 11

Magija na Gripama! Ukić zabio čudesan koš Ciboni bez gledanja

Magija na Gripama! Ukić zabio čudesan koš Ciboni bez gledanja

U preostale tri minute do kraja utakmice Cibona je ipak uspjela unijeti dosta nemira kod domaće momčadi, tricom Novačića stigli su 18 sekundi prije kraja i na 76-73, no Marko Luković bio je precizan s linije slobodnih bacanja

VIDEO

U derbi utakmici koja bi lako mogla odlučivati o plasmanu uoči doigravanja za prvaka Hrvatske, Split je na Gripama pobijedio Cibonu 77-73 i na prvenstvenoj ljestvici stigao na korak zaostatka za zagrebačkom momčadi. Par kola prije kraja regularnog dijela sezone prvi je Zadar s omjerom 25-4, druga Cibona ima 24-6, a treći Split 23-5 i do doigravanja svi mogu uzeti prvu poziciju. 

Odmah u startu utakmice vidjelo se da će to biti rovovska bitka od prve do zadnje minute. Dojam s tribina je bio da je Split imao više od igre, ali Cibona je od starta uzimala više ničijih lopti i držala se u rezultatskom egalu, zahvaljujući prije svih  raspoloženom Krešimiru Radovčiću koji je u prvoj četvrtini zabio tri trice. Jednako efikasan s devet koševa bio je s druge strane Marko Luković, pa se na prvi odmor otišlo s prednošću domaće momčadi od tri koša. 

Split: Utakmica HT Premijer Lige između KK Split i KK Cibona

Do prve osjetnije prednosti došli su žuti polovinom druge četvrtine, iskoristili su loš šut i promašaje za tricu Gnjidića, Novačića i Nakića i serijom 9-2 stigli do deset koševa prednosti, koju su održavali do kraja prvog poluvremena, na koje se otišlo polaganjem Roka Ukića za 43-34. Pokušavao je trener gostujuće momčadi Vladimir Jovanović u ovom razdoblju igre napraviti pritisak na loptu, ali žuti su taj pritisak lako rješavali jer su u to su vrijeme na parketu bili Ukić, Babić, Marčinković i Luković, četvorica igrača od kojih svaki po potrebi može prevesti loptu u prednje polje. 

U drugom poluvremenu Cibona je ušla s puno više energije i agresivnosti i već do 25. minute poništila prednost domaće momčadi. Svakako vrijedi notirati i jednu spornu situaciju u kojoj su suci prekršaj Roka Prkačina u napadu vidjeli kao koš i dodatno slobodno bacanje, i to u seriji Cibone 0-9 kojom su stigli do poravnanja 45-45. U egalu se Cibona držala do kraja treće četvrtine koja je završila prednošću Splita 57-55, a zaokružio ju je Ukić čudesnim košem bez gledanja preko glave. Tim vrjednije po gostujuću momčad kad se notira kako su u navedenom razdoblju stizanja prednosti Splita na parketu bila tri njihova mlada igrača, Prkačin, Gnjidić i Nakić, koje je predvodio efikasni centar Planinić sa 17 koševa.  

Split: Utakmica HT Premijer Lige između KK Split i KK Cibona

U zadnjoj četvrtini igralo se koš za koš, niti jedna momčad nije se uspijevala odvojiti na značajniju prednost do polovine četvrtine, kada se Splićani serijom 15-3 s pet uzastopnih trica, jednom Perkovića te po dvije Lukovića i Đokovića, slomili otpor žilavih gostiju. U preostale tri minute do kraja utakmice Cibona je ipak uspjela unijeti dosta nemira kod domaće momčadi, tricom Novačića stigli su 18 sekundi prije kraja i na 76-73, no Marko Luković bio je precizan s linije slobodnih bacanja, a Gnjidićeva trica bila je daleko do obruča, pa je Split na koncu ipak slavio 77-73.

- Ova pobjeda nas usmjerava prema drugoj poziciji, ali ima još dosta utakmica. Zagovaram momčad, ovo je momčadski sport, ali moram izdvojiti Đokovića i njegove dvije trice. Samo to što je igrao naprosto je nevjerojatno, još jutros smo raspravljali ima li smisla da igra, dogovorili se da igra par minuta, a na kraju je ispao jedan od junaka. Cibona je bila težak protivnik, imamo s njima 5-0 ove sezone, a moglo je biti i 0-5. Očito imamo kvalitetu kako prelomiti utakmicu u završnici - rekao je Splitov trener Mile Karakaš. 

Kod Cibone najefikasnije bio Darko Planinić s 22 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

- Čestitam Splitu na pobjedi, ovo je treća utakmica koju gubimo na isti način. S tim da smo u prve dvije utakmice mi imali vodstvo, a sad je Split kontrolirao utakmicu. Ipak, došli smo do neodlučenog, ali oni su ubacili četiri trice za redom kada je bilo najbitnije. Na kraju smo utakmicu doveli na jedan posjed što govori o karakteru ekipe - kazao je Cibonin trener Vladimir Jovanović i dao zanimljiv recept kako prekinuti niz poraza od Splita.

- Za početak nam nedostaje da ih jednom pobijedimo, vjerujem da će ta utakmica doći i da će to onda biti u kontinuitetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu