Obavijesti

Sport

Komentari 58

Maglica je srušio svoj Osijek: Pobjedom se zagrijali za Kup

Maglica je srušio svoj Osijek: Pobjedom se zagrijali za Kup
4

Nogometaši Hajduka u prvoj utakmici 32. kola pobijedili su Osijek 1-0 i na najbolji način najavili Kup uzvrat s Lokomotivom. Prvu pobjedu Tudoru donio je Maglica

VIDEO

Sigurno da momcima misli odlete, ali važno je da mislimo samo na Osijek, da se vide neki mali pomaci, da se dobrim rezultatom psihički dignemo pred srijedu, rekao je trener Hajduka Igor Tudor uoči pretposljednjeg okršaja u sezoni, protiv Osijeka.

Iako su već glavom u uzvratnoj utakmici finala Hrvatskog kupa protiv Lokomotive, 'bijeli' su uspješno položili ispit 32. kola te se pobjedom 1-0 oprostili od svojih navijača na Poljudu za ovu sezonu.

Petoplasirani Hajduk nije imao prevelik rezultatski imperativ s obzirom da će sezonu obilježiti uzvrat protiv Lokosa na Maksimiru u srijedu, no s nova tri boda Tudorovi igrači privremeno su skočili na treće mjesto, a novi trener je upisao prvu pobjedu na klupi 'bijelih'.

Ključni trenutak dogodio se na početku utakmice, u 16. minuti, a Osijeku je presudio upravo njihov bivši igrač Anton Maglica, koji je prvo sjajno izbacio Leku te onda matirao Mikulića u bliži kut sa sedam metara.

Pobjeda protiv nedoraslih Osječana mogla je biti uvjerljivija, no Kouassi i Oremuš nisu iskoristili velike prilike u prvom dijelu. Gosti su opasno zaprijetili iz prve prave prilike u 41. minuti, ali je Kalinić skinuo šut Glavaša. U nastavku Maglica je u 49. minuti mogao postati dvostruki strijelac, no Mikulić je zaustavio loptu, a propuštene prilike mogle su se obiti o glavu Splićanima u 90. minuti kad je samo kompliciranje Peroševića spasilo domaćine od ispuštanja pobjede.

Tudor: Do poluvremena smo trebali voditi s tri razlike

Nakon utakmice kapetan Hajduka Jozinović nije bio pretjerano zadovoljan, zaradio je treći žuti karton što znači da će propustiti zadnje kolo protiv Dinama u Maksimiru. 

- Šteta, oni su nas drugo poluvrijeme istukli, a sudac je svirao svega par faulova. Morao sam reagirati kao kapetan. Šteta što u prvom poluvremenu nismo riješili pitanje pobjednika u svoju korist, no i ovako je dobro. Da smo zabili taj drugi gol ranije mogli smo se ranije opustiti. Zahvalio bih i publici na podršci, vjerujem da će nas ovako bodriti i u srijedu u Kupu u Maksimiru. Vjerujem u našu pobjedu, bolji smo od njih, i ako uđemo maksimalno na koncu ćemo mi dići pokal.

Sretni strijelac Anton Maglica nije se želio isticati među suigračima.

- Svaki gol je važan podjednako, ma tko ga zabio. Trener me dozira zbog ozljede da što spremniji dočekam srijedu i vjerujem u svoju dobru igru i dobru igru momčadi. U Zagreb putujemo bez euforije, no vjerujem da ćemo zabiti gol i sačuvati prednost iz Splita - rekao je Maglica.

Nekadašnji igrač Hajduka Dragan Blatnjak zaigrao na kontra strani, u dresu Osijeka, a splitska ga je publika ispratila pljeskom s terena. 

- Sjajan je to osjećaj da su me se sjetili, Hajduku želim od srca da osvoji Kup, a Osijeku da osigura opstanak. Zadnje kolo će morati bez mene jer sam dobio žuti karton.

Trener Osijeka Miroslav Žitnjak kaže kako je bio iznenađen kako je Hajduk pametno stajao na terenu.

- Vidjelo se da je Hajduk bio bolji, no i mi smo imali svoje šanse. Na koncu tko će zabiti nego svoj svome, nama je zabio Maglica - kazao je Žitnjak, koji nije siguran hoće li ostati na klupi Osijeka i u sljedećoj sezoni. 

- Svi mi koji se bavimo trenerskim poslom željeli bi biti treneri. No kod mene postoji ambicija, ali želja baš i ne jer je trenerski posao najgori posao u hrvatskom nogometu - iskren je bio Žitnjak.

Trener Hajduka Igor Tudor bio je zadovoljan igrom svoje momčadi te je ustvrdio kako je njegov Hajduk trebao do poluvremena voditi s tri razlike, no zakazala je realizacija.

- Čestitam momcima, ovo je bilo važno za samopouzdanje uoči Kupa u Maksimiru. Odigrali smo tri kvalitetne utakmice u nizu i s puno samopouzdanja idemo na uzvrat. Meni je osim rezultata važan i dojam, koji je itekako pozitivan. Čujem da se veliki broj naših navijača sprema na uzvrat Kupa, oni žive za to kao i mi i nadam se da ćemo slaviti protiv njih u Maksimiru kao što smo slavili kod kuće - zaključio je Tudor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju