Obavijesti

Sport

Komentari 22

Šteta! Filip Zubčić nije briljirao u drugoj vožnji, Odermatt prvi

Šteta! Filip Zubčić nije briljirao u drugoj vožnji, Odermatt prvi
3

Najbolji hrvatski skijaš je nakon sjajne prve vožnje vjerojatno očekivao više, no u prvoj utrci nove sezone završio je kao 12. Najbolji je bio branitelj naslova Odermatt, a na postolju su i Kranjec te Kristoffersen

Švicarac Marco Odermatt, prošlogodišnji osvajač Velikog kristalnog globusa, pobjednik je prvog veleslaloma sezone kojeg su skijaši u nedjelju vozili za Svjetski kup u Soeldenu, dok je hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo 12. mjesto.

Do 12. mjesta hrvatski je skijaš došao s vremenom 2:06.39 što je sporije 51 stotinku od pobjednika čije je vrijeme 2:04.72. Drugo je mjesto pripalo Slovencu Žanu Kranjecu s vremenom 2:05.48, a treći je bio Norvežanin Henrik Kristoffersen  (2:05.69). Prvu je vožnju Zubčić završio na devetom mjestu. 

Ski World Cup - Men's Giant Slalom

U Soeldenu je nastupio i Samuel Kolega koji je imao visoki startni broj (69), ali je ostao bez plasmana u drugu vožnju jer je prvu završio na 63. mjestu.

Bravo, Zubo! Najbolji hrvatski skijaš bez veće pogreške u prvoj vožnji veleslaloma u Soeldenu
Bravo, Zubo! Najbolji hrvatski skijaš bez veće pogreške u prvoj vožnji veleslaloma u Soeldenu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DRUGA VOŽNJA (VELESLALOM) 13.00 , SÖLDEN
Sortiranje događaja
ODERMATT PRVI

Velikih 69 stotinki prednosti imao je Odermatt iz prve vožnje, na prvom sektoru je povećao prednost pa malom pogreškom izgubio nešto na sljedećem, ali je svejedno u velikoj prednosti. I sada još povećava. Ma, s pravom je prvak. Odermatt prvi!

KRANJEC PREŽIVIO

Lucas Braathen imao je 28 stotinki prednosti nad Kranjecom, malo je izgubio u prvom sektoru, a drugom sve i kasni pola sekunde.  Trećiiii. Slijedi Odermatt, najbolji iz prve vožnje.

KRANJEC NA VRHU

Hoće li ili neće? Hoćeeeeeee. Kranjec preuzima vodstvo. Sjajna vožnja Slovenca, sve je dao od sebe i zasluženo došao na vrh. Osigurao je najmanje treće mjesto, Zubčić je 10.

MEILLARD ČETVRTI

Loic Meillard četvrti, a time je Zubčić kliznuo na deveto mjesto.

FELLER RAZOČARAO NAVIJAČE

Slaba predstava domaćeg predstavnika Manuela Fellera. Jako je razočaran svojom predstavom. Imao je tek 19. najbržu vožnju druge vožnje. Zubčić zasad osmi.

Komentari 22