Obavijesti

Sport

Komentari 2

Makedonski novinar dirnuo je Joséa: 'To je za pokojnog tatu'

Makedonski novinar dirnuo je Joséa: 'To je za pokojnog tatu'
1

Otac me je odgajao da budem kao vi, poštovao je svaku momčad koju ste vodili, i kad ste dobivali i kad ste gubili, nahvalio je Igor Aleksandrović Mourinha na presici i dobio posebnu fotografiju

VIDEO

Konferencije za medije često znaju biti pune ustaljenih fraza i dosadnjikave, ali takva definitivno nije bila ona Joséa Mourinha uoči utakmice makedonske Škendije i Tottenhama u trećem pretkolu Europske lige koja se igra u četvrtak u Skoplju.

Kolega Igor Aleksandrović prije nekog vremena izgubio je oca koji je bio veliki navijač Chelseaja dok ga je vodio sadašnji menadžer Tottenhama. I veliki obožavatelj lika i djela portugalskog "The Special Onea".

- Moram vas pitati nešto u očevo ime. Prvo bih vas pozdravio u njegovo ime, on je sad u raju. Jednom prilikom, kad je bio jako bolestan, rekao mi je da vas zamolim zajedničku fotografiju ako ikad budem imao priliku vidjeti vas - rekao je Aleksandrović i dodao:

- Uvijek mi je govorio da me odgajao da budem kao vi, poštovao je svaku momčad koju ste vodili zbog psihologije, i kad ste pobjeđivali i gubili.

- Ako mi dozvolite da se fotografiram s vama, izradit ću tu fotografiju, uokviriti je i staviti je na njegovo vječno počivalište. Bude li utakmica dobra po vašu momčad, hoćete li mi dozvoliti da to učinim?

Europa League - Second Qualifying Round - Lokomotiv Plovdiv v Tottenham Hotspur

José je bez oklijevanja pristao na zamolbu. I njemu je nedavno preminuo otac.

- Hvala vam puno. Fotografija nema veze s rezultatom. Računajte to riješenim. Napravit ćemo to. Ako možete, posjetite nas prije utakmice ili u hotelu, možda će biti lakše ako bude poslije utakmice, ali neće imati veze s ishodom - rekao je Mourinho i dodao:

- Bit će mi zadovoljstvo fotografirati se s vama u čast vašeg oca i tako velikog poštovanja koje osjeća prema meni. Ne zaslužujem to, ali vam zahvaljujem.

Iste večeri Aleksandrović i Mourinho susreli su se u jednom skopskom hotelu, gdje je makedonski novinar dobio uspomenu koju će pamtiti cijeli život. I koja će s ponosom stajati na grobu njegova oca. Nogomet ponekad stvara veze koje sežu daleko izvan sporta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...