Obavijesti

Sport

Komentari 1

Maknuli preporuku da publika na tribinama HNL-a nosi maske

Maknuli preporuku da publika na tribinama HNL-a nosi maske
3

Na tribinama gledatelji smiju sjediti udaljeni metar i pol i preporučuje se da ne budu jedan iza drugoga već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno, ali moraju biti bez maski

VIDEO

Zaposlenicima se preporučuje korištenje medicinskih maski ili maski za lice tijekom boravka u zatvorenim prostorima, osim u slučajevima kada to onemogućava obavljanje djelatnosti, ali ne i gledateljima, stoji u novim pravilima HZJZ-a koje je prihvatio HNS i objavio na svojim stranicama. Tako je ukinuta preporuka koja je bila u suprotnosti Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima - da gledatelji trebaju nositi maske. 

Pokretanje videa...

01:01

Kosili se sa zakonom

Naime, navijači se vraćaju na tribine HNL-a, jedan od drugog moraju biti udaljeni metar i pol, ali to bi im trebala biti dovoljna zaštita od Covida-19. Maske im, izgleda, ne trebaju. Bolje zaraza koronom, nego prekrivena lica, čini se.

U BiH 45 novih slučajeva zaraze
U BiH 45 novih slučajeva zaraze

Naime, ako bi navijači imali maske na licu kršili bi Ta članak 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, koji svako maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način radi prikrivanja identiteta smatra protupravnim ponašanjem. Pa je zbog straha da huligani tu preporuku ne zloupotrijebe, ona jednostavno ukinuta.

Nadalje, na dan utakmice treba si izmjeriti temperaturu i ne dolaziti na stadion ako je ona viša od 37,2 stupnja ili ima bilo kakve znakove bolesti. To je dio uputa koje je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio uoči današnjeg povratka gledatelja na HNL tribine.

Higijenski i sigurnosni uvjeti

Organizacija sportskih natjecanja moguća je na otvorenim sportskim objektima, uz prisutnost gledatelja, na kojima su osigurani svi higijenski i sigurnosni uvjeti propisani važećim preporukama tijekom trajanja mjera, za što su nadležne i odgovorne pravne osobe koje upravljaju pojedinim sportskim objektom, stoji u novim odlukama i preporukama organizacije sportskih natjecanja na otvorenom.

U Sloveniji jedan novozaraženi
U Sloveniji jedan novozaraženi

Treba osigurati najmanje 7 m2 neto površine poda po osobi odnosno 10 m2 bruto površine. Broj osoba pritom uključuje i trenere, instruktore, voditelje, organizatore i ostalo osoblje koje sudjeluje u organizaciji natjecanja, odnosno sve osobe koje se nalaze u prostoru za održavanje športskog natjecanja, stoji u propisima.

Preporuke i mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u cijelosti možete pronaći OVDJE.

Zagreb: Davor Šuker održao konferenciju za medije nakon skupštine HNS-a
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani