Obavijesti

Sport

Komentari 16

Maksimirski stadion uljepšao je muralom od čak 150 kvadrata: 'To će biti motiv za našu djecu'

Maksimirski stadion uljepšao je muralom od čak 150 kvadrata: 'To će biti motiv za našu djecu'
7

Najteže je dobivanje karaktera, pogotovo tih portreta. Stalno se spuštam s dizalice, idem gore-dolje, udaljavam se na distancu da bih vidio je li neka greška, treba li štogod ispraviti, kazao je autor murala Podgajski

VIDEO

Dinamo je povodom 40. obljetnice plave generacije 1982. proveo natječaj za izradu novog grafita na jednom od stupova ispod zapadne tribine Maksimira, a pobjednika su izabrali navijači putem fan tokena. 

Pokretanje videa...

Dinamovci slave naslov VIDEO

S ukupno 41,15 posto glasova pobijedio je mladi talentirani umjetnik Zvonimir Podgajski, a za izradu murala trebalo mu je tjedan dana. Drugo rješenje dobilo je 33, 74 posto glasova, a treća opcija 25,11 posto. 

Na muralu su redom Dinamove legende iz šampionske generacije Stjepan Deverić, Velimir Zajec, Marko Mlinarić i Snješko Cerin.

Podgajski se po završetku izrade ovog prekrasnog murala veličine 150 kvadratnih metara susreo s Mlinarićem.

- Kao prvo čestitao bih gospodinu Podgajskom koji je zaista uslikao autentičan mural, čini se kao da su crteži živi. Zahvalio bih i Dinamu koji je osmislio sve to i mislim da je to motiv za našu djecu koja ovdje treniraju da i oni jednog dana uz svoj talent, rad, uporost, želju i ljubav prema Dinamu i Zagrebu jednog dana također oslikaju zidove našeg stadiona – istaknuo je Marko Mlinarić koji na muralu gleda prema - Snješku Cerinu.

- Ma, Cerin je bio genijalan strijelac, imao je sjajan osjećaj za gol i prostor... Kad nitko nije uspio ugurati loptu  u mrežu, to je učinio on. Uostalom, bio je najbolji strijelac lige.

Podgajski, koji je svoj pobjednički izgled vizuala preslikao na zidove Maksimira, zadovoljan je konačnom izvedbom.

- Prošlo je bolje nego što sam očekivao. Puno mi znači što i sam Marko Mlinarić kaže da mu se čini kao da su crteži živi. To znači da smo odradili dobar posao. Bitno je kad je zadovoljan čovjek koji je naslikan na zidu. To je vrhunac samog rada i automatski i pohvala - rekao je Zvonimir pa dodao što je bilo najteže: 

-  Sam proces je klasičan kao kod svakog oslikavanja tih većih formata. Prvo radimo skice samih konturnih linija da bismo mogli prijeći na popunjavanje ploha i na kraju dolaze detalji. Najteže je dobivanje karaktera, pogotovo tih portreta. Nisu problem ni slova ni vatra niti brojevi nego najviše portreti. Stalno se spuštam s dizalice, idem gore-dolje, udaljavam se na distancu da bih vidio je li neka greška, treba li štogod ispraviti. Otprilike nam za jedan portret treba jedan dan, tako i za korekcije. 

Ova je priča nastavak ideje o izradi murala na Dinamovom stadionu koja je započela prije par godina.

- Ovo je samo jedna aktivnost u nizu brojnih projekata koje smo proveli ovog proljeća i kojima smo htjeli dati još više na značaju generaciji 1982. koja slavi 40. obljetnicu. Već ranije malo smo pokušali uljepšati dio ispod zapadne tribine uz nekoliko grafita prijašnjih godina, a sada smo odlučili jedan posvetiti generaciji 1982. Sva rješenja pristigla na pozivni natječaj bila su izuzetno zanimljiva, međutim navijači su dali svoje glasove i uz našeg partnera Socios.com kroz aplikaciju su izabrali pobjedničko rješenje. Svi smo oduševljeni cjelokupnim radom mladog autora i izgledom murala koji će zasigurno oduševiti sve prolaznike kod stadiona Maksimir - rekao je direktor marketinga i prodaje Tomislav Rukavina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'