Obavijesti

Sport

Komentari 118

Maloča: Ni Ramos i Terry ne bi bili bolji od Milovića i mene...

Maloča: Ni Ramos i Terry ne bi bili bolji od Milovića i mene...
1

'Lani je ispred Milovića i mene bio Pašalić koji je sve stizao i bili smo najbolji par stopera. Da su ove godine umjesto nas igrali Ramos i Terry, ne bi sve pohvatali...'

VIDEO

Nikad neću zaboraviti debi u dresu Hajduka protiv Šibenika, nikad neću zaboraviti dan kad sam postao kapetan Hajduka i dan kad sam podigao osvojeni Kup u Maksimiru. To su mi najljepše uspomene na Hajduk. Previše sam ponosan na osam godina provedenih na Poljudu da bih se sada osvrtao na neke postupke i ljude koji su me pred kraj povrijedili, rekao je na odlasku iz Splita Mario Maloča.

Iako se klub od bivšeg kapetana oprostio s nekoliko lijepih rečenica na klupskoj internet stranici, ostaje žal i gorčina, jer je dugogodišnji igrač i kapetan, zaslužio ljepši rastanak.

- S Hajdukom se rastajem prijateljski i dalje ostajem najveći navijač Hajduka, jer sam tako odgajan, a o pojedincima koji su me povrijedili ne želim govoriti. Bio sam šokiran kad me Goran Vučević izbacio iz momčadi, ali u to mi je vrijeme supruga rodila i vrlo brzo sam se vratio, tako da sam to nekako prebrodio. Na ovaj drugi, definitivni razlaz sam bio spreman, naslućivao sam što bi se moglo dogoditi i na vrijeme počeo tražiti klub - kazao je Mario, koji je potpisao za Lechiju iz Gdanjska.

U neka sretnija vremena Mario je bio kandidat za A reprezentaciju, a Zdravko Mamić je nudio veliki novac da ga vrati na Maksimir.

- Ponuda Dinama bila je vrhunska, mogao sam i prije odlaska iz HNL-a osigurati egzistenciju, ali kad si kapetan Hajduka, onda to ne smiješ napraviti, to bi za mene bilo poput izdaje i zato sam ostao.

Zbog ponude Dinama ostao je Mario i bez 'Hajdučkog srca'.

- Ne žalim za bilo čime, možda jedino za naslovom prvaka, to mi je bio san. Ali osvojio sam dva Kupa i na to sam posebno ponosan.

Kaže da ni danas ne zna zbog čega su ga navijači pred kraj sezone uzeli na zub.

- Ne znam gdje se dogodio taj klik. U svakoj sam utakmici bio profesionalac i davao sve od sebe, nikad nisam bio problematičan, obiteljski sam čovjek s dvoje djece... O svojoj kvaliteti neću govoriti, svjestan sam da je bilo i loših utakmica i da sam puno bolji igrač od onoga što sam u zadnje vrijeme pokazivao, ali smatram da je treće mjesto i Europa u ovom odnosu snaga naša realnost. Iz Hajduka svake godine odlaze kvalitetni igrači, a ciljevi ostaju isti. Lani je ispred Milovića i mene igrao Mario Pašalić, koji je sve stizao i bili smo najbolji stoperski par. Da su ove godine umjesto nas dvojice igrali Ramos i Terry, ne bi sve pohvatali... Ali bez obzira na sve, ne zamjeram nikome ništa, pogotovo ne navijačima, to je i onako bila manjina.

Najbolji odnos imao je s Igorom Tudorom, no rado se prisjetio još nekih trenera.

- Veliku ulogu u mojoj karijeri imao je Mišo Krstičević, koji mi je dao kapetansku traku. Rado se sjetim i Joška Španjića, koji me pozvao na probu i ostavio na Poljudu, iako mi je direktan konkurent za mjesto bio njegov sin Roko, također stoper. Naravno, tu je i Hari Vukas, koji me vratio u momčad.

Nezaboravna su i prijateljstva sa suigračima.

- Sa svima sam bio dobar, ali Danijel Subašić je kum mojoj kćeri Tei, Krešo Ljubičić je kum mom sinu Niki, Ante Vukušić će valjda biti trećem, ako se odlučimo. U sjajnim odnosima sam i s Marinom Ljubičićem, Goranom Jozinovićem, sretan sam što je pronašao klub.

Mario karijeru nastavlja u Poljskoj, Lechia iz Gdanjska ga je htjela od prvog dana prijelaznog roka.

- Imao sam nekoliko ponuda, ali želio sam u klub koji se bori za vrh ljestvice, a ne za opstanak. Klub je ozbiljan, imamo novi stadion, prosjek od 25.000 gledatelja. U zadnja dva tjedna remizirali su sa Šahtarom i Hannoverom, a u naredne tri srijede igramo prijateljske utakmice s Wolfsburgom, Schalkeom i Juventusom. Vjerujem u sebe, nadam se da će mi ovo biti dobra odskočna daska za dalje.

O povratku u Hajduk jednoga dana više ne razmišlja.

- Srce bi htjelo, ali okolnosti su se promijenile. Namjeravao sam nakon karijere živjeti u Splitu, ali sad to više nije realno, vjerojatniji je povratak u Zagreb – zaključio je Maloča.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica