Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Kauboji', otvorite šampanjac! Omeyer je otišao u mirovinu...

'Kauboji', otvorite šampanjac! Omeyer je otišao u mirovinu...
2

Stvarno ne znam zašto uvijek tako dobro branim protiv vaše repke. Protiv Hrvata sam igrao velike i sjajne utakmice. Uvijek ste imali vrhunske igrače, rekao je Omeyer 2016. godine za Večernji list...

VIDEO

Ima jedna golmanska hobotnica koja je Hrvatskoj srušila toliko snova. Bacao se poput mačke, skakao kao Blanka Vlašić i redom donosio Francuskoj zlatne medalje. Thierry Omeyer (42) godinama je bio najomraženija osoba u Hrvatskoj, koliko nam je samo medalja oduzeo, stisne nas oko srca kada se sjetimo. 

Legendarni golman francuske rukometne reprezentacije Thierry Omeyer odlazi u mirovinu u 42. godini. Francuska hobotnica za PSG protiv Cessona (29-20) odigrao je posljednju utakmicu u karijeri pred svojim navijačima, a ikona njegovih razmjera zaslužuje fantastičan oproštaj. Prvu utakmicu za 'pijetlove' odigrao je 1999. godine protiv Rumunjske u kvalifikacijama za EP, a kao igrač je stasao u Selestatu.

Olympic Games 2016 Handball

Uh, kakva je to samo karijera bila, čovjek je osvojio nestvarnih 49 trofeja. S Montpellierom ih je osvojio 14, s Kielom 14 i s PSG-om 11. A reprezentacija je tek posebna priča. Osvojio je na Svjetskom prvenstvima pet zlata i dvije bronce, na Europskim prvenstvima tri zlata i broncu, a na Olimpijskim igrama dva zlata i broncu.

Rivalstvo s Hrvatskom

U njegovoj eri rivalstvo s Hrvatskom bilo je jedno od najvećih u povijesti rukometa, a koliko nam je samo tuge donio. Prvi teški poraz Francuzi su nanijeli Hrvatskoj 2006. godine na Euru u Švicarskoj, a ona 2007. i Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj su posebna priča. Hrvatska je predvođena Ivanom Balićem, Perom Metličićem i Igorom Vorijem igrala nevjerojatan rukomet. Probili smo se do četvrtfinala bez poraza, jedini na prvenstvu, a tamo nas je dočekala, pogađate, Francuska.

AUT, EHF, Handball Euro 2010, Final, CRO vs FRA

Onestina ekipa odigrala je najbolju utakmicu na Mundijalu i pobijedili su nas 21-18. Pazite, Kauboji su to prvenstvo završili na petom mjestu sa samo jednim porazom. Bilo je boli i na Olimpijskim igrama u Pekingu kada je Omeyer zaključao svoj gol i uništio nas u polufinalu, a ista priča bila je i na sljedećim Olimpijskim igrama u Londonu kada je jednu od naših najjačih generacija posljednjih godina, bez problema srušio. Ni Lacković, Kopljar, Balić, Duvnjak. Nitko baš nije imao rješenja za ovu hobotnicu koja je branila sve živo i neživo.

'Ne znam zašto dobro branim'

- Stvarno ne znam zašto uvijek tako dobro branim protiv vaše reprezentacije. Protiv Hrvata sam igrao velike i sjajne utakmice. Uvijek ste imali vrhunske igrače, možda sam zato uvijek bio dobar jer mi je najveći izazov braniti protiv velikih - rekao je Titi 2016. godine za Večernji list.

Posljednja njegova utakmica protiv Hrvatske bila je 2016. godine na OI u Riju, a Kauboji su napokon pobijedili. Ivan Pešić obranio je sedmerac u posljednjoj sekundi i donio nam pobjedu 29-28.

REUTERS/PIXSELL

Posljednji turnir za pijetlove odigrao je 2017. godine na Svjetskom prvenstvu u svojoj domovini gdje se oprostio naslovom. Tako se i večeras oprostio od rukometa, i to opet naslovom, onako kako mu je protekla cijela karijera. Toliko nas je namučio, ali jednostavno smo se divili gledajući ga. Bio je dio najjače generacije u povijesti, a ostao je najbolji golman u povijesti što će zauvijek biti zapisano. 

Francuska hobotnica se odjavljuje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe