Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Sanjam da radim u normalnim uvjetima, inozemstvo je želja'

'Sanjam da radim u normalnim uvjetima, inozemstvo je želja'
1

Čudno je da naši napadači ne zabijaju, no oni imaju tek 20-21 godinu i ne treba od toga raditi famu, komentirao je Zoran Mamić neučinkovitost napadača Dinama

VIDEO

Dinamo nakon utakmice u Rijeci mora odraditi još jednu prilično zahtjevno gostovanje. Družina Zorana Mamića u subotu gostuje u Parku mladeži. Dinamo je na prvom ovosezonskom gostovanju kod 'crvenih' doživio minimalan poraz (1-0), a 'modri' si u pohodu na novi naslov prvaka više ne smiju dopustiti takav krivi korak. Zato je i ovaj dvoboj u Splitu označen kao ključ cijelog prvenstva!

- Čeka nas utakmica protiv suparnika koji nam je nanio poraz, želim im sada uzvratiti i zadržati prednost nad Rijekom. Ali, i prezentirati se u dobrom svjetlu - kazao je Zoran Mamić, pa nastavio:

- Taravelu je stradao mišić, neće ga biti do kraja prvenstva. A za ovu utakmicu ne računamo niti na one dulje ozlijeđene igrače.

Split tresu razni financijski problemi...

- Teško mi je komentirati stanje u Splitu. Moji igrači sigurno prate što se tamo dešava, upozoravamo ih da se ne opuste prije te utakmice. Ali, kod njih je velika svijest o tome što nam ta utakmica znači, pa mislim da ćemo to odraditi kako treba.

Donosi li vam pobjeda u Splitu i naslov prvaka?

- Neće vam to nitko nikada reći, dok nije sve matematički riješeno."

Kako ste zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone?

- Bez ova četiri kola sam prezadovoljan sezonom. S obzirom što nam se događalo od početka priprema pa do danas, ovo mi je stvarno najteža trenerska sezona. I u ovoj sam sezoni imao daleko najveću potrošnju. Meni je ovo bila najteža sezona u posljednjih 10-11 godina.

Kakav vam je Split?

- Imaju dobre pojedince, ali i dosta problema. Imaju igrače poput Bagarića, Mišića ili Franjića, odličan vezni red. Kompaktna su i dobra momčad. Teško primaju golove, teško ih i zabijaju. Dobili su nas jednom, mogu opet biti neugodni. Vjerujem da će teren biti dobar.

Do kada je momčad slobodna nakon sezone?

- Igrači su slobodni do 9. lipnja, izuzev reprezentativaca koji će imati svojih obveza. Na to smo navikli. Ne možemo znati kada će se tko vratiti.

Plašite li se da se Angelo Henriquez opet s Copa Americe vrati u lošem stanju?

- Od srca mu želim da dostigne formu i ode na Copa Americu. To je sjajno za njega i klub, odlično je imati reprezentativce, bez obzira što su nam onda puno odsutni. A onda opet o puno faktora ovisi u kakvom će se tko stanju vratiti.

Henriquez ipak ove sezone nije bio na prošlogodišnjem nivou...

- Da, nije bio na prošlosezonskom nivou, ali neke utakmice je igrao stvarno dobro. Sada ga u Rijeci nisam vadio jer je igrao loše, već isključivo zbog taktičkog razloga. Trudio se čak više nego drugi igrači.

No, je li malo čudno da napadači Dinama ne mogu zabiti 20 prvenstvenih golova?

- Čudno je. Pod normalnim smatramo da napadači Dinama moraju zabijati 20-ak golova, iako i neki veći napadači nisu toliko zabijali. No, bilo je tu ozljeda, mladosti, svega... Pa naši napadači (Henriquez i Hodžić) imaju tek 20-21 godinu. Ne treba od toga stvarati famu. Momčad funkcionira dobro, golovi će doći.

Vaša budućnost?

- Razmišljam samo o Dinamu, imam višegodišnji ugvovor. Sretan sam ovdje. Naravno da kao i svi drugi sanjam da radim negdje u normalnim uvjetima. Zato mi je ova sezona bila jako draga, ovo je za mene bila nadljudska sezona.

Ipak, jednoga dana želite u inozemstvo...

- Da, jednoga dana mi je inozemstvo želja, ali trener sam tek 2-3 godine. Ima vremena. Vjerujem da će me zdravlje poslužiti, a onda ćemo vidjeti.

Kakva je situacija s Brekalom?

- Brekalo? Ništa se tu ne događa, nema baš nikakvih pomaka. Ima jako puno upita, pa i razgovora oko njega. Vidjet ćemo što će se događati. Razgovarat ćemo još na kraju sezone. Inače sam pozitivac u životu, pa vjerujem da će sve dobro završiti. Ne vidim razloga da on žuri negdje gdje ga sve čeka pod upitnikom. Nadam se da će to dobro završiti, on nigdje neće imati toliku minutažu kao u Dinamu.

Je li vam zanimljiv koji igrač iz HNL-a?

- Da, ima igrača iz HNL-a koji su nam interesantni i koje gledamo. Livaković se vraća na ljeto sigurno, za ostale ćemo vidjeti.

Znate li kojeg suparnika na pripremama?

- Pripreme? Imamo neke opcije, možda čak odemo na neku prijateljsku utakmicu izvan Europe. To bi išli čarterom, a za sada je dogovorena u Sloveniji utakmica s AEK-om - rekao je Zoran Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše