Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
69 komentara

Mamić je dobio nagradu za najboljeg menadžera desetljeća

Osim Mamića, nagrade su pokupili i ostali članovi Dinama. Tako je Dani Olmo dobio nagradu za otkriće godine, Amer Gojak za najboljeg nogometaša Bosne i Hercegovine...

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
69 komentara

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić (60) se od lipnja 2018. nalazi u BiH gdje je pobjegao nakon što je na osječkom županijskom sudu proglašen krivim za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama te da je oštetio državni proračun. Mamić od tada živi u Međugorju, a tu i tamo zna malo i promijeniti lokaciju. 

Ovaj put je večer proveo u Sarajevu gdje je sudjelovao na 8. međunarodnom simpoziju o sportu i 1. međunarodnom festivalu dokumentarnog sportskog filma "Simposar 2019", a organizatori su mu dodijelili nagradu za najboljeg menadžera desetljeća.

Direktor 'Simposara' i poznati BiH komentator, Sabahudin Topalbećirević, uručio mu je nagradu. Osim Mamića, nagrade su pokupili i ostali članovi Dinama. Tako je Dani Olmo dobio nagradu za otkriće godine, Amer Gojak za najboljeg nogometaša Bosne i Hercegovine, a Nenad Bjelica, koji je došao u društvu supruge Senke, je proglašen najboljim trenerom.

Sarajevo: Dodjela nagrada na 8. Međunarodnom simpoziju o sportu "Simposar 2019" | Autor: Armin Durgut, Igor Kralj/PIXSELL Foto: Armin Durgut, Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo je pokupio skoro sva priznanja i još jednom su primili na znanje koliko velik uspjeh su napravili ove godine.

Sve je sa smiješkom pratio Zdravko Mamić, a Nenad Bjelica je nedavno priznao da se s njim čuje jednom ili dvaput tjedno.

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar su u lipnju prošle godine nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba i nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Konkretno, Zdravko Mamić je osuđen na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine zatvora.

Foto: PIXSELL

U drugoj Uskokovoj optužnici, koju je potvrdilo optužno vijeće, Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika, među kojima je i njegov brat Zoran, koji se u međuvremenu vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora, tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna. Nakon što je potvrđena ta druga optužnica, Hrvatska je drugi put pokrenula postupak izručenja, ali i ovaj put tužiteljstvo BiH ustvrdilo je kako ne postoje uvjeti za izručenje.

 

Naši partneri pišu
Message