Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Mamić je zaljubljen u Dinamo, a u svlačionicu je ušao dvaput'

'Mamić je zaljubljen u Dinamo, a u svlačionicu je ušao dvaput'
1

Dvaput je ušao u svlačionicu, na proljeće, a prije toga me pitao: 'Ante, jel' mogu na sekundu?'. Drugi put je ušao na Kantridi kad smo izgubili 3-0, rekao je Ante Čačić

VIDEO

Ante Čačić je prije dva tjedna dobio otkaz u Dinamu, dovoljno da mu se slegnu dojmovi. Gostovao je na 24sataTV.

- Uvijek se može dogoditi da dobiješ otkaz, iznenadilo me, jer ostalo je 10 dana do kraja sezone, a imali smo 10 bodova ispred drugoplasiranog Hajduka. Trebali smo odigrati još dvije utakmice do kraja prvenstva i jednu u Ligi prvaka. U LP-u smo rasli, u svakoj utakmici bili smo kvalitetniji nego u prethodnoj. 

Kranjčevićeva je bila kobna za Čačića.

- Poraz je Mamiću teže pao i zbog Ćire Blaževića. Problem je što trener kod nas ne može izdržati dvije sezone u nizu na klupi, ne vjeruje se struci. 

Objasnio je da mu se Zdravko nije miješao u posao.

- Niti jednog trenutka nije mi radio nelagodu. Mamić je veliki zaljubljenik u Dinamo i nogomet. Dvaput je ušao u svlačionicu, na proljeće, a prije toga me pitao: 'Ante, jel' mogu na sekundu?'. Drugi put je ušao na Kantridi kad smo izgubili 3-0. Rekao je: 'Dignite glavu, po igri ovo nismo zaslužili.' Činjenica je da se nad naš nogomet nadvila depresija, potenciraju se samo loše stvari, a 'modri' su barjaktar hrvatskog nogometa na čijem čelu stoji Zdravko.

A što nedostaje da budu uspješniji u Ligi prvaka?

- Nedostaje puno toga, tamo egzistiraju najjači klubovi, a novcem im ne možemo parirati. Pa mi smo prodali najboljeg igrača (Badelja) uoči početka. To ne može biti poligon za stvaranje mladih igrača. Također, naša liga je hendikep za LP, igramo potpuno drukčije.  I iduće sezone mogu izboriti najelitnije natjecanje.

Regionalnu ligu ne podupire jer je košarkaška pokazala da to nije dobro, a za HNL smatra da je regularan. Za kraj nije htio dati odgovor na pitanje o mogućem povratku na maksimirsku klupu jednog dana.

- Vjerujem da će Kruno preživjeti bar dvije godine u nizu. Bod protiv Dinamo Kijeva je djelo svih koji su tamo radili i rade, trenera, igrača i čelnika. Ja sam došao u poznim godinama, najkasniji sam debitant nakon Barića. Afirmirao sam mlade igrače, Sammir je postao reprezentativac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger