Sport

Komentari 148

Mamić: Šuker više ne može biti predsjednik, nedopustivo je!

Mamić: Šuker više ne može biti predsjednik, nedopustivo je!

Ja sam preiskusan da ne bih vidio da ovo je rukopis nogometnih djelatnika koji imaju pištolj na sljepoočnici i izvršavaju nečije naredbe, rekao je o nedosuđenom penalu za Dinamo u Osijeku

Jedino moj Zdravko, znam da mi nećeš okrenuti leđa, govori u slušalicu Zorislav Srebrić, dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, danas savjetnik predsjednika Davora Šukera. Koji će biti predsjednik još samo do skupštine u četvrtak.

A onda bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić s druge strane slušalice galami:

- Počnite mijenjati odnose u savezu! Šuker više ne može biti predsjednik, to je završena priča, nedopustivo je što se radi! U tom filmu Zdravko više neće sudjelovati, neću dozvoliti da klošari rasturaju što smo ja i vi stvarali! Dobro znate o čemu pričam, poduzimajte nešto, mijenjajte, jer će vas otpuhati bura!

Snimka je to telefonskog razgovora Mamića i Srebrića, koju je ekskluzivno objavila Nova TV. Nastala je u posljednjih pola godine, kad je Mamić već debelo bio bjegunac od hrvatskog pravosuđa. Mamića je smetao (i) po njegovu mišljenju nedosuđen penal za Dinamo u Osijeku, u utakmici u studenom prošle godine.

- Prepoznao sam kad onaj četvrti sudac u Osijeku ne dosudi penal za Dinamo. Što ovaj (Strukan, nap. a.) radi, to je nemoguće. Dečko je inače sklon Dinamu, a nema što gledati VAR, to je razbojnički. Ja sam preiskusan da ne bih vidio da ovo je rukopis nogometnih djelatnika koji imaju pištolj na sljepoočnici i izvršavaju nečije naredbe.

Zdravko je nastavio obraćati se Srebriću:

- Ja ću ih sve smijeniti, jedino ćete vi imati posla u savezu i Dinamu.

- Mudrost je da napraviš što želiš, ali fino, u rukavicama - odgovara mu Srebrić.

Pa je Zdravko nastavio:

- Ja sam upozoravao da se to događa, ali nitko ništa ne radi. A kasno je kad si u provaliji.

Na transkript razgovora osvrnuli su se čelnici saveza. Srebrić nije negirao razgovor niti kontakte s Mamićem

- Nisam član upravljačkih tijela ili izvršnih nego samo ureda, dakle izvan sam sfere takvih događanja. Tko koga zove? Uglavnom ja njega, on mene ne, niti u smislu instrukcija, a kamoli zahtjeva. On nema utjecaja na mene ni HNS.

Novi predsjednik saveza Marijan Kustić rekao je:

- Zna se koja tijela odlučuju o čemu, ne bih htio komentirati na taj način tko ima ili nema utjecaja. Mamić ne vuče konce iz BiH.

Marijan Sušenj/PIXSELL

Šuker se nije oglasio, a šef sudaca Bruno Marić kaže:

- Nikad nisam doživio pritisak od strane Mamića, to su bajke, priče, manipulacije, nikad se nisam susreo s tim. Sve što ne bude dobro u suđenju, ja sam kriv.