Obavijesti

Sport

Komentari 98

Manchester je u nevjerici: U skupini ispali i United i City!

Manchester je u nevjerici: U skupini ispali i United i City!
7

Neočekivani scenarij dogodio se na St. Jakobu Parku na kojem je Basel pobjedom 2-1 izbacio Manchester United iz Lige prvaka. To im je tek treći put u povijesti!

VIDEO

Ako je Kruno Jurčić nakon Lyonova 'šamaranja' Dinama mislio da je njemu teško, što bi tek trebao misliti jedan Alex Ferguson. Legendarni menadžer u u godini kad slavi 25. godišnjicu na klupi Manchester Uniteda oprostio se od Lige prvaka već u fazi po skupinama!

Nevjerojatno zvuči priča Basela koja je šokirala 'crvene vragove' na svom terenu svladavši ih 2-1 I tako izbacivši ih po treći put u povijesti iz prve faze natjecanja LP-a! United je ovu sudbinu doživio još u sezoni 1994./95. i 2005./06.

Manchester United ni u drugom ogledu ni svladao Basel (prva utakmica 3-3), a ovom prilikom su doživjeli i poraz, uz tri remija i dvije pobjede.

Na St. Jakob Parku erupciju oduševljenja priredio je Marco Streller koji nakon ubačaja Shaqirija i odbijanca De Gee gura loptuu prazan gol za 1-0 domaćina. United je u nastavku pritiskao, ali bez konkretnih prilika. Za veliki pothvat Švicaraca pobrinuo se Alexander Frei golom za 2-0 uništivši sve snove Unitedu o osvajanju Lige prvaka. Počasni gol zabio je Phil Jones u 89. minuti, ali prekasno.

Prošlo je više od pet godina otkako je Manchester United posljednji put poražen izvan svog Old Traffirda (Celtic 2006. godine u studenom). Baselov prvi pogodak je tek drugi koji je United primio u posljednjih devet gostujućih utakmica. A ispadanjem i gradskog rivala Cityja, Engleska je ostala na samo dva predstavnika u posljednjih 16, što se nije dogodilo od sezone 2003/2004.

Basel je tako pobjedom nad izravnim konkurentom za prolazak osigurao drugo mjesto, a na čelu ljestvice se našla Benfica minimalnom pobjedom nad Otelulom Galatijem golom Cardoza u 7. minuti.

City se 'pobrinuo' za potpuni očaj u Manchesteru

Ni drugi klub iz Manchestera nije prošao, momčad u koju je uloženo nekoliko stotina milijuna eura, ne može dalje kraj Bayerna i Napolija. Pobijedili su Bayern 2-0, ali je istim rezultatom Napoli dobio Villarreal. Olić i Pranjić su odigrali cijelu utakmicu. Dvije momčadi s vrha Premiershipa zapele su već u grupnoj fazi natjecanja.

U skupini B odvijala se prava drama, a u osminu finala prošao je CSKA koji je uoči posljednjeg kola bio zadnji! Ruska momčad je prošla dalje golom Berezutskija samo tri minuta prije kraja za 2-1 pobjedu kod Intera!

Lille je mogao proći da je pobijedio Trabzonspor, ali nisu nikako loptu mogli ugurati u mrežu. Pucali su 21 put, ali nisu imali sreće.

Skupina A:

Manchester City - Bayern 2-0 (Silva 36, Y. Toure 52)

Villarreal - Napoli 0-2 (Inler 65, Hamsik 76)

Redoslijed:

1. Bayern 13, 2. Napoli 11, 3. Manchester City 10, 4. Villarreal 0

Skupina B:

Inter - CSKA 1-2 (Cambiasso 51 / Doumbia 50, Berezucki 87)

Lille - Trabzonspor 0-0

Redoslijed:

1. Inter 10, 2. CSKA 8, 3. Trabzonspor 7, 4. Lille 6

skupina C:

Basel - Manchester United 2-1 (Streller 9, Frei 85)

Benfica - Otelul Galati 1-0 (Cardozo 7)

Redoslijed: 1. Benfica 12, 2. Basel 11, 3. Manchester United 9, 4. Otelul 0


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 98

VIDEO

Dinamo želi Pjacu, koji nije skup i riješio je pitanje golmana! Mladi talent i dalje na čekanju
LJETNI MERCATO

Dinamo želi Pjacu, koji nije skup i riješio je pitanje golmana! Mladi talent i dalje na čekanju

Plus+ Sportski direktor Dinama Marko Marić slaže igračku križaljku za ljeto, a mora se riješiti i viška igrača. U Maksimiru su odlučili kako će Ivan Nevistić i dalje biti 'jedinica', pa razmatraju što će biti s Čavlinom...

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres
NEPRIMJERENO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres

Karlovac je u 29. kolu 2. NL izgubio kod Hrvatskog dragovoljca (2-0) i tako se kolo prije kraja oprostio od drugog mjesta koje vodi u razigravanje za drugu ligu. Utakmica je pala u drugi plan zbog reakcije Igora Pamića
VIDEO Dončić novom magijom srušio Minnesotu! 'Ne možeš me čuvati, ku*vo. Idi kući...'
KAKAV MAJSTOR

VIDEO Dončić novom magijom srušio Minnesotu! 'Ne možeš me čuvati, ku*vo. Idi kući...'

Dallas je napravio čudesan posao i sada serija seli u njihovu dvoranu gdje će pokušati izboriti prvo finale nakon 2011. godine kada ih je Dirk Nowitzki odveo do naslova