Obavijesti

Sport

Komentari 23

Mandžo 'lajkao' Sarrijev otkaz: Nisu se voljeli, rastanak je bio bolan, a moglo je biti drugačije

Mandžo 'lajkao' Sarrijev otkaz: Nisu se voljeli, rastanak je bio bolan, a moglo je biti drugačije

EH, DA JE... Sve je moglo biti drugačije da je Maurizio Sarri imao sluha za navijače, svlačionicu i samog Marija Mandžukića. Mandžo bi i dan-danas bio u klubu, a pitanje je bi li Juve tražio novog trenera

VIDEO

Maurizio Sarri dobio je otkaz na mjestu trenera Juventusa. Iako je osvojio deveti uzastopni Scudetto i ispisao povijest 'stare dame', puno toga nije štimalo pa je obitelj Agnelli odlučila da je razlaz najbolja opcija za sve.

POGLEDAJTE VIDEO: Pjanić u Mandžinom dresu igra PS

Pokretanje videa...

Pjanić, Mandžukić dres 00:18

Sarri nije uspio nametnuti svoj nogomet kakav je gajio u Empoliju i Napoliju pa je od potonjih izgubio u finalu kupa te ispao iz Lige prvaka već u osmini finala od Lyona.

Sarri dobio otkaz u Juventusu!
Sarri dobio otkaz u Juventusu!

Nije htio čuti

Talijanski strateg i svlačionica jednostavno nisu disali kao jedno, mnogim igračima Sarrijeve ideje bile su nejasne, a činjenica da ima samo 15-ak igrača koje koristi i da je u taj 'zatvoreni krug' vrlo teško ući osjetio je i Marko Rog u Napoliju.

Tvrdoglavi Sarri nije jedan od onih koji se prilagođavaju momčadi već od postojećih igrača traži ispunjenje zadataka. I neki su, premda su itekako zadužili 'bijelo-crni' dres, na kraju svega ispaštali. Mario Mandžukić dao je sve za Juventus i svaki navijač torinskog kluba zna što je Mandžo značio onda kada je bio u klubu.

Juventus v Atalanta - Serie A - Allianz Stadium

Bespoštedni radnik, veliki ratnik i jedan od onih na koje se trener može osloniti čak i kada nikome ne ide na koncu svega ostavljen je kao pas na cesti. I to pretežito zbog Sarrijeve igračke filozofije.

Mandžukić i Juventus rastali su se na najbolniji način u periodu kada je Mandžo bez razloga dugo vremena sjedio na klupi pa na koncu i bio izbačen iz momčadi. Da je Talijan imao sluha, da je pokušao uklopiti Mandžu u svoju filozofiju igre (a zna se da ne koristi robusne napadače) priča bi vjerojatno bila drugačija.

U sezoni kada je Cristiano Ronaldo pristigao u Torino, bilo je svega dva ili tri tako paklena tandema u svijetu kao što su bili on i Mandžo. Da je Sarri imao sluha za navijače, svlačionicu i samog Mandžukića, ne bi taj 'đilkoš' danas lajkao objavu Juventusa na Instagramu i podržao Sarrijev otkaz.

Svi znamo da to nije u Mandžinom stilu, da nikada nije bio osvetoljubiv i da se nešto gadno mora dogoditi da mu se zamjeri. Dobri duh svlačionice Juventusa iz vremena kad je ginuo na travnjaku, zbijao ključne golove u Ligi prvaka, s Patriceom Evrom palio društvene mreže ne bi bez razloga ovako jasno i javno poručio što o Sarriju misli.

No, nije sam. Emre Can, koji je zbog Talijana završio u Borussiji Dortmund, pa čak i igrač koji je trenutno u klubu Douglas Costa i koji se ove sezone naigrao samo kada je ulazio s klupe, lajkali su istu objavu kao i Mandžo.

Jedno je biti čovjek i gajiti kolektiv, drugo svoju nogometnu filozofiju ugraditi u taj kolektiv. Pitanje je je li Sarri išta od toga uspio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao