Obavijesti

Sport

Komentari 60

'Mandžomanija' na sve strane! CR7 i Mario savršeni su duet

'Mandžomanija' na sve strane! CR7 i Mario savršeni su duet
1

Svake sezone kad je igrao Ligu prvaka (sedam godina) Mandžo je zabio, a Bianconeri su prvi put u svojoj povijesti pet puta uzastopno prošli skupinu. Sa Cristianom se razumije savršeno, a Juve napokon 'vidi' trofej

VIDEO

Juventus je prošlog ljeta riješio dokazao da Gonzala Higuaina doživljava kao balast. Pored Mandžukića, Dybale, Douglasa Coste... Higuain nije bio čovjek odluke kakav je trebao biti. Posebno ne u Ligi prvaka koju Juventus sanja duže od dva desetljeća. Osvajali su dvaput, 1985. i 1996., a otkad postoji Liga prvaka u finalu su igrali šest puta i samo jednom digli kantu.

Namjere da i u drugom mileniju napokon riješe tu frustraciju i opsesiju demonstrirali su mega-akvizicijom, dovođenjem Cristiana Ronalda iz Reala. Ali Juventusu se ove godine, kao svake kroz proteklih pola desetljeća, više od svega događa - 'Mandžomanija'.

Napadač koji trči k'o veznjak, a u duele ide stoperski, savršeno se razumije s Cristianom i upravo je 'Đilkoš' iz Slavonskog Broda najveća napadačka konstanta Bianconera u blistavoj eri njihove dugogodišnje dominacije u Serie A te sjajnih (premda zasad još ne i posve dovršenih) nastupa u Ligi prvaka.

Mandžukić i CR7 su tandem koji protivničkim obranama ne ostavlja nikakvu fiksnu referencu. Mijenjaju mjesta, traže jedan drugog, rintaju u obrani i trpaju. A navijači - luduju od sreće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@cristiano puts it on a plate for @mariomandzukic_official as the Croatian slots it away #Juve 1-0 Valencia

A post shared by Goal (@goalglobal) on

Ljudi obožavaju kad im trud za teško zarađenu ulaznicu na samom stadionu sportaš vrati trudom do maksimalne iscrpljenosti, a Mario Mandžukić u tome je: svjetska mega-zvijezda.

Pa sve kipti od navijačkih hvalospjeva na Mandžin račun: 'On je čovjek-vojska', 'Zabije pobjednički gol i ima najviše uklizavanja u svojoj momčadi Čovjek je blago', 'Nazvat ću sina po njemu'!

Juventus nikada do ove sezone u cijeloj svojoj povijesti nije nanizao pet uzastopnih godina sa prolaskom skupine Lige prvaka, a u samom su se klubu potrudili javnost podsjetiti na kontinuitet i dugovježnost vrhunskog nogometa u izvedbi hrvatskog napadača: u sedam od sezona Lige prvaka koliko ih je Mandžukić odigrao u karijeri - u svakoj je zabio barem jedan gol.

I objavili recept za europski uspjeh: Cristiano namješta, a Mandžo trpa.

Mandžo i Cristiano... Savršeni duet za Ligu prvaka nakon 22 godine čekanja!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?
NOVA GENERACIJA

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?

Ah, ti Millennialsi. To je generacija koja nameće trendove, stoga je i među najvećim potrošačima, pokazalo je istraživanje agencije Pew Research. Obuhvaća sve rođene između 1980. i 2000. godine

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?
FOTOSTARENJE

Znate li što UVA i UVB oznake znače i koliko štete vašoj koži?

Mnogi misle da je kožu potrebno mazati zaštitnom kremom samo kada su na plaži, no sunce oštećuje kožu i pri svakodnevnom izlaganju. Zato se trebate zaštititi i pri najmanjem izlasku na sunce, čak i za oblačnih dana
Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae
PROMO

Matirajuća krema SPF 30 sa smiljem i 3D Pro-algae