Obavijesti

Sport

Komentari 12

Mandžukić: Donio sam odluku, ali objavit ću je nakon Eura

Mandžukić: Donio sam odluku, ali objavit ću je nakon Eura
1

Odluku o svojoj budućnosti sam donio prije Eura, ali objavit ću je kad završimo natjecanje. Sada razmišljam samo o reprezentaciji, rekao je Mario Mandžukić

VIDEO

Najbolji hrvatski strijelac na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, napadač Wolfsburga Mario Mandžukić, dao je intervju za novi broj Kickera u kojem je govorio o predstojećoj utakmici protiv Španjolske i svojoj klupskoj budućnosti.

S dva gola u pobjedi protiv Irske (3-1) i jednim u remiju protiv Italije (1-1) Mandžukić dijeli vrh ljestvice strijelaca na Euru, a priliku za popravljanje učinka imat će večeras protiv “furije” u posljednjem kolu skupine C. Za prolazak u četvrtfinale konkuriraju Španjolska, Hrvatska i Italija koja večeras igra protiv Irske.

Hrvatska očekuje četvrtfinale, a navijači Wolfsburga odluku o vašoj budućnosti. Što dominira u vašoj glavi?

- U ovom trenutku samo želim postići nešto sa svojom reprezentacijom, zato i jesam ovdje. A odluku o svojoj budućnosti sam donio prije Eura, ali objavit ću je kad završimo natjecanje.

Jeste li razočarani što ste nakon dvije dobre sezone u Wolfsburgu na prodaju?

- Ponavljam, o tome ću govoriti nakon Eura. Sada sam koncentriran samo na ovaj turnir. Nakon dvije utakmice svi osjećamo da možemo postići nešto. Još više od ovoga dosad.

Kako ocjenjujete stanje u skupini C?

- Komplicirano je. Ako odigramo neodlučeno protiv Španjolske, a Italija pobijedi Irsku, sve tri reprezentacije će imati po pet bodova. No, sasvim je jasno: nećemo igrati na remi protiv Španjolaca. Cijenimo ih, ali ih se ne bojimo.

Zar nije jasno tko je favorit u tom dvoboju?

- Naravno, Španjolska je sjajna momčad. Ali, i Italija isto tako. A u četvrtak smo dokazali da možemo igrati protiv momčadi iz svjetskog vrha. Ta nam je utakmica dala još više vjere u vlastitu snagu.

U prvom je poluvremenu Hrvatska imala velikih problema...

- A u drugom smo poluvremenu dominirali. To je bila prava Hrvatska. Pokazali smo da možemo svoju igru dovesti na najvišu razinu.

Je li Bilićev prelazak sa sustava 4-1-3-2 na 4-2-3-1 bio odlučujući potez?

- Da, igrali smo bolje u toj formaciji.

Morali ste zaigrati na desnom krilu. Jednom vas je Steve McClaren gurao na tu poziciju, no ona vam ipak ne odgovara.

- To je točno. No, protiv Talijana se to pokazalo pravim receptom.

Hoće li i protiv Španjolske?

- Kao što sam rekao, protiv sustava kojim igraju Talijani, to je dobro funkcioniralo. A izbornik će odlučiti s kakvom ćemo taktikom na Španjolce. No, sasvim je jasno: nadam se da ću ostati u vrhu napada. Kao centralni se napadač osjećam najugodnije.

Kako vam je stopalo?

- U završnim minutama protiv Italije sam dobio udarac, ali to me neće zaustaviti. Želimo u četvrtfinale i proslaviti to s našim navijačima. Pružili su nam sjajnu podršku dosada. Zbog takvih sam trenutaka postao nogometaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna