Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mandžukić i Kalinić u Grčku idu načeti: Igrat ćemo opreznije...

Mandžukić i Kalinić u Grčku idu načeti: Igrat ćemo opreznije...
1

Drugačije se osjećaš kao igrač u takvoj atmosferi kakva je bila protiv Grčke. A svaki izbornik donese nešto novo, i Čačić je odlično radio posao, kaže Vrsaljko

VIDEO

Nismo se posebno proveselili, odmorili smo se, naspavali i idemo u dalje obveze. Moramo nastaviti u istom ritmu i ne mijenjati ništa, u 90 minuta svašta se može promijeniti. Ali ako ćemo igrati kao jučer, neće biti problema, govorio je Šime Vrsaljko jutro nakon velikog trijumfa.

Navijači su oduševljeni igrom i rezultatom.

- To je tako u nogometu, poklopi se sve: i atmosfera i kad vas hoće, pa završi kako je završilo. Igrali smo odlično, sve što smo dogovorili s trenerom, tako je ispalo. Dakako, drugačije je i lakše igrati pred punim tribinama, drugačije se osjećaš kao igrač kad te toliko ljudi bodri i kad odigraš neki lošiji pas..., a protivniku svakako nije ugodno.

A kakva je situacija s ozljedom?

- Dobro sam, nakon dulje ozljede koljena. Kad su mi potvrdili da sam zdrav... znate kako je kod koljena, treba dulji period da se osjećaš sto posto spreman. Nakon dulje vremena osjećam se dobro i nadam se da ću nastaviti istim ritmom u reprezentaciji i klubu.

- Dvije sam asistencije imao i protiv Rusije. Nisam se nadao da ćemo baš zabiti četiri komada, ali znao sam da ako ćemo igrati kako znamo, to je jednosmjerna utakmica. Nakon utakmice izbornik nam je čestitao i ukazao na neke stvari koje mogu biti bolje i da ništa nije gotovo. I dobro je da držimo budnima jedni druge, to je SP, ulog je velik.

Kako to da ste tako proigrali pod Dalićem?

- Svaki izbornik donese nešto novo, smjena je i šok terapija. I kad je Čačić došao, donio je nešto novo i odlično je radio posao, ali to je život trenera. I on ima velike zasluge što smo ovdje, a Dalić je promijenio neke stvari. Koje? Glupo je da pričam o tome koji je izbornik što donio, ima ljepših stvari, a rezultat sve govori.

Izbornik Zlatko Dalić nastavio je u istim tonovima, bez euforije:

- Sve je bilo sjajno: najbolje navijanje, bez baklje, petarde, ružnih povika..., pa onda i rezultat, prekrasno! Nije gotovo dok dolje ne riješimo sve, onda možemo razmišljati o slavlju, opuštanju. Ali kad smo ovo jučer doživjeli, ovo navijanje, da je cijela Hrvatska uz nas, moramo to do kraja odraditi. Nećemo se ići braniti, idemo igrati kao da je 0-0, to nije floskula, jer uvijek se može dogoditi glupost, prekid, pa primiš gol... Možda ćemo igrati malo opreznije, ali nema opuštanja i branjenja.

- Igrači me hvale? Tako stalno radim, ne bih u Aziji imao takve rezultate da nije tako. Meni je normalno da govorim igračima gdje će doći pokriti, stajati..., tako je u ovom poslu, nisam ja neki lumen da to slažem, to su vrhunski igrači. Malo smo skupa, ali to vremena što jesmo, koristimo na najbolji način. Kroz analize, razgovore...

- Današnji je trening oporavak ovih koji su igrali, a ovi koji nisu, imaju normalan trening. Vidjet ćemo kako je s Mandžom, a neki igrači kao Kalinić nisu bili u pravom ritmu pa smo ih malo odmorili.

Mandžukićevo je stanje objasnio i dr. Boris Nemec:

- Pokušat će Mandžo danas trenirati, vidjet ćemo. Optimisti smo, ali kod mišića nikad nisi siguran. Kalinić je prilikom sudara s golmanom dobio udarac u koljeno, malo je bolno, danas će biti na terapiji, neće trenirati, ali bit će spreman za nedjelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve